ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τελευταία ΔΕΘ του Μητσοτάκη πριν τις εκλογές – Τι θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός; Αναλυτικά το πρόγραμμα

Έφτασε στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα, Σάββατο, το βράδυ, στις 20:00, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στη ΔΕΘ, την τελευταία σε πλαίσιο Διεθνούς Έκθεσης πριν τις εκλογές που θα γίνουν μέχρι τον Ιούλιο του 2023.

Η ομιλία του λοιπόν αναμένεται να έχει αρκετά προεκλογικά χαρακτηριστικά. Οι ανακοινώσεις που περιμένουν όλοι δεν είναι άλλες από την «απάντηση» της κυβέρνησης στην ενεργειακή κρίση που δείχνει ήδη τα «δόντια» της στα νοικοκυριά με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου.

Ο πρωθυπουργός πάντως αναμένεται να αναφερθεί και στα του εκλογικού νόμου αιτιολογώντας τις όποιες αποφάσεις του.

Τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει
Επίδομα θέρμανσης: Η αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να είναι μέσα στο πλέγμα των μέτρων. Το επίδομα θα αυξηθεί κατά περίπου 20%.

Έκτακτο βοήθημα στα ευάλωτα νοικοκυριά: Φαίνεται πως έχει κλειδώσει το έκτακτο βοήθημα. Το ανώτατο ύψος της ενίσχυσης εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 200. Εξετάζεται δηλαδή το να ισχύσουν κλίμακες που θα ξεκινούν από, π.χ., 100-130 ευρώ και θα φτάνουν στα 200 ευρώ. Δικαιούχοι θα είναι οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα άτομα με αναπηρία, καθώς και έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Αύξηση κατώτατου μισθού: «Κλειδωμένο» το μέτρο της εκ νέου αύξησης του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την επίσπευση των διαδικασιών αναπροσαρμογής του κατώτατου, στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν δέκα χρόνια δηλαδή στα 751 ευρώ.

Μείωση της τιμής εισιτηρίων των ΜΜΜ: Το μέτρο αυτό στοχεύει να πετύχει την εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τη μείωση της χρήσης των ΙΧ.

Power Pass: Ο πρωθυπουργός αναμένεται – όπως άλλωστε έχουν προαναγγείλει και κορυφαίοι υπουργοί – ότι η κυβέρνηση θα διατηρήσει την επιδοματική πολιτική στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να στηριχτούν τα νοικοκυριά στον δύσκολο χειμώνα που έρχεται.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Σάββατο 10/9/2022

10:30 Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΘ

11:00 Περιήγηση στα περίπτερα της Έκθεσης

20:00 Ομιλία του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ, στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

Κυριακή 11/9/2022

13:00 Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο

Back to top button