ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τέλος η πολυγαμία για τους Μουσουλμάνους στο Αφγανιστάν! Απίστευτα σκάνδαλα διαφθοράς, πίσω από τις… προίκες των γυναικών!

Τέλος στην παράδοση της πολυγαμίας επιχειρεί να βάλει με διάταγμά του ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, ζητώντας από τους άντρες να σταματήσουν να παντρεύονται πολλές γυναίκες, αφού η πρακτική αυτή… δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα!

Αν και η μουσουλμανική θρησκεία επιτρέπει στους άντρες έως και τέσσερις συζύγους και η πολυγαμία είναι ακόμα νόμιμη στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν και σε κάποια άλλα μουσουλμανικά κράτη, πηγές από τους Ταλιμπάν αποκάλυψαν στο BBC ότι οι πολλοί γάμοι είναι… ακριβή υπόθεση, μια και το έθιμο σε πολλές φυλές Παστούν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν θέλει τους άντρες να πληρώνουν προίκα στην οικογένεια της γυναίκας, για να διασφαλίσουν το «χέρι» της.

Kατηγορίες διαφθοράς
Οι ίδιες πηγές αποκάλυψαν ότι η ηγεσία των Ταλιμπάν ανησυχεί για τις κατηγορίες διαφθοράς σε βάρος πολλών μελών της που επιχειρούν με παράνομους τρόπους να συγκεντρώσουν τα μεγάλα ποσά που απαιτούνται για τις προίκες ή για τη συντήρηση των μεγάλων οικογενειών τους. Οι περισσότεροι ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν πάνω από μία σύζυγο, ωστόσο το νέο διάταγμα δεν θα έχει αναδρομική ισχύ για όσους είναι ήδη πολύγαμοι.

Το δισέλιδο διάταγμα που εκδόθηκε από τον μουλά Χιμπατουλάχ δεν απαγορεύει την τέλεση δεύτερου, τρίτου ή τέταρτου γάμου, όμως προειδοποιεί ότι τα πολλά χρήματα που απαιτούνται γι’ αυτούς προκαλούν τις επικρίσεις των εχθρών των Ταλιμπάν.

Back to top button