ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τέλος το «ξέπλυμα» χρήματος! Κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία για την καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες – Οι αλλαγές που έρχονται…

Σε έξι, από τρεις μήνες που ισχύει μετά τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προώθησε η κυβέρνηση της ΝΔ, αυξάνεται, με τροπολογία, η μεταβατική διάταξη για τη διαβίβαση προγενέστερων του νόμου διατάξεων για δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες στα αρμόδια δικαστικά όργανα προς οριστική επικύρωση.

Αντίστοιχα, αυξάνεται κατά τρεις μήνες και το χρονικό περιθώριο, μετά την παρέλευση του οποίου παύει αυτοδικαίως η ισχύς της δέσμευσης και συνεπώς ο χρόνος που παραμένουν δεσμευμένα τα περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, στόχος της αλλαγής, είναι η αποτροπή ενδεχόμενου κινδύνου ζημίας του Δημοσίου από την περίπτωση «ματαίωσης της ανάκτησης των προϊόντων εγκλήματος» σε περίπτωση καταδίκης, λόγω μίας πιθανής μαζικής παύσης σε ισχύ των διατάξεων του προέδρου της Αρχής για το ξέπλυμα.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση της ΠΝΠ του περασμένου Δεκεμβρίου αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα και την παράταση του εξωδικαστικού μηχανισμού, που ψηφίζεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button