COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τεράστιες ποσότητες ινδικού βιάγκρα και αναβολικών ουσιών αξίας 20 εκατ. ευρώ προσπάθησαν να περάσουν «άγνωστοι» λαθρέμποροι από την Ελλάδα στην Ιταλία – Τι μεταδίδουν τα ιταλικά ΜΜΕ;
Μία ακόμη περίπτωση mega-λαθρεμπορίου με ορμητήριο την Ελλάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητος. Αυτή τη φορά είναι οι ιταλικές αρχές, που έπιασαν τεράστιες ποσότητες, προερχόμενες από την Ελλάδα, ινδικού βιάγκρα και πολλών αναβολικών, με αξία που υπερβαίνει τα 20 εκατομμύρια ευρώ!

Πιο αναλυτικά το σχετικό ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Χορηγούμενο

Οι Ιταλοί ανακάλυψαν μέσα σε νταλίκα τεράστια ποσότητα φαρμακευτικών σκευασμάτων, ινδικής προέλευσης τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες άδειες και πιστοποιήσεις για την εισαγωγή και διανομή τους στην Ιταλία.

Το φορτίο μαμούθ που ξεκίνησε από την Ελλάδα και είχε τελικό προορισμό την Σλοβενία, περιελάμβανε περισσότερα από 2.100.000 συσκευασίες φαρμάκων ,συμπεριλαμβανομένων 1.700.000 που περιείχαν τα δραστικά συστατικά Sildenafil, Tadalafil και Vardenafil, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη στυτική δυσλειτουργία.

Αυτοί που ήθελαν να κάνουν την εξαγωγή -προκειμένου να αποφύγουν τους ελέγχους – στα έγγραφα που προσκόμισαν για τη μεταφορά αναγραφόταν ότι τα εμπορεύματα που περιείχε το φορτίο ήταν καλλυντικά προϊόντα, τα οποία είχαν αποσταλεί από ελληνική εταιρεία.

Χορηγούμενο

Εκτός όμως από τα φάρμακα για τη σεξουαλική επίδοση, βρέθηκαν και πάνω από 400.000 δόσεις σκευασμάτων που περιέχουν γοναδοτροπίνη που συχνά χρησιμοποιούνται στον κόσμο των bodybuilders για την αύξηση της μυϊκής μάζας και ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο, που χρησιμοποιείται συχνά ως ενισχυτικό των επιδράσεων των ναρκωτικών.

Όπως εκτιμούν οι Ιταλοί, το φορτίο το οποίο κατασχέθηκε, θα μπορούσε να αποφέρει κέρδη στη λαθραία αγορά άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Έλληνας οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία της Ανκόνα.

Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι κρύβονται πίσω από τις εξαγωγές τόσο μεγάλων ποσοτήτων αλλά και πώς το φορτίο έφτασε στην Ιταλία μέσω της Ελλάδας. Μέχρι στιγμής προκύπτει πως η ελληνική εταιρεία που εμφανίζεται ως αποστολέας, φέρεται να μην γνώριζε για τη διακίνηση.

Χορηγούμενο

Οι Ιταλοί αναφέρουν πως δεν είναι η πρώτη φορά που κατάσχουν φαρμακευτικά σκευάσματα σε φορτία που προέρχονται από τη χώρα μας. Όπως τονίζουν στη «Ζούγκλα», αυτοί που τα διακινούν, συνήθως στα συνοδευτικά έγγραφα χρησιμοποιούν εταιρείες «βιτρίνες» προκειμένου να ξεγελιούνται οι Τελωνειακές Αρχές ενώ άλλες φορές στα έγγραφα αναγράφονται και γνωστές εταιρείες που όμως δεν φέρεται να έχουν καμία εμπλοκή, ή τουλάχιστον δεν έχει αποδειχθεί ακόμα κάποια εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο μικροσκόπιο των έμπειρων αξιωματικών της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας έχουν μπει οι διαδρομές τέτοιων φορτίων τα τελευταία χρόνια ενώ δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντικά και συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή κι άλλων χωρών για την εξάρθρωση κυκλωμάτων ακόμα και εντός της χώρας μας.

ΧορηγούμενοBack to top button