ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θα αντέξει στην Ελλάδα το αυτοκίνητο του Ερντογάν;

Η Togg, η νέα τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, έχει θέσει στον εαυτό της την πρόκληση να παράγει και να εξάγει στην Ευρώπη τα οχήματα που κατασκευάζονται στην Τουρκία.

Και όμως οι Τούρκοι τα κατάφεραν και το πρώτο αυτοκίνητό τους είναι ήδη στην κυκλοφορία…

Στην σύγχρονη εποχή της ηλεκτροκίνησης, η Togg, η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, κυκλοφόρησε το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το Τ10Χ, το οποίο ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση στην αγορά.

Όμως, το «προσιτό ηλεκτροκίνητο SUV» όπως το είχαν τοποθετήσει πριν την παραγωγή του, το «ηλεκτρικό αυτοκίνητο του λαού» φαίνεται να είναι απρόσιτο για πολλούς Τούρκους. Με την ισοτιμία της μίας τουρκικής λίρας να είναι 0.032 ευρώ θα άντεχε εμπορικά από το αυτοκίνητο στην Ευρώπη;

Η Togg τιμή του Τ10Χ, αν μη τι άλλο δεν είναι για τον… λαό, τουλάχιστον τον λαό της Τουρκίας. Είναι όμως για της Ελλάδας και κατά προέκταση της Ευρώπης;

Η βασική έκδοση λοιπόν, με τη μικρή μπαταρία ξεκινά από τις 953.000 λίρες, περίπου 31.000 ευρώ στη σημερινή ισοτιμία των νομισμάτων. Η έκδοση με τη μεγαλύτερη αυτονομία έχει τιμή που ξεπερνά τα 40.000 ευρώ.

Αυτά τα νούμερα κάνουν το Τ10Χ αρκετά ακριβό για τους περισσότερους ανθρώπους στην Τουρκία, αλλά όχι στην υπόλοιπη Ευρώπη, πάντα σε σχέση με τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το Togg Τ10Χ, διατίθεται σε δύο εκδόσεις με διαφορετικές μπαταρίες και έναν κινητήρα ισχύος 218 ίππων και 350 Nm ροπής. Η αυτονομία της μικρής έκδοσης είναι 314 χιλιόμετρα, ενώ η μεγαλύτερη έκδοση φτάνει τα 523 χιλιόμετρα. Οι μπαταρίες του αυτοκινήτου έχουν διαφορετικές χωρητικότητες και κατανάλωση ενέργειας, ανάλογα με την έκδοση.

Επιπλέον, σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η πιο ισχυρή έκδοση του Τ10Χ, με δύο κινητήρες και συνολική ισχύ 435 ίππων, η οποία θα προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και τετρακίνηση.

Το Τ10Χ είναι επίσης εφοδιασμένο με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, και μπορεί ακόμα να κινηθεί πλήρως αυτόνομα σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και χαμηλών ταχυτήτων.

Οι Τούρκοι δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ανάπτυξη νέων μοντέλων, προσφέροντας μια γκάμα ποικίλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030, καλύπτοντας τις ανάγκες αυτοκινητοκίνησης σε διάφορες κατηγορίες.

Back to top button