Θες να φας ένα γλυκάκι που να είναι δροσιστικό αλλά να μην είναι και παγωτό. Για αυτό είμαστε εδώ, με αυτό το γλυκό ψυγείου με πανακότα και κεράσια! Δροσερό, γευστικό και πανεύκολο!
Δείτε πως θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με πανακότα και κεράσια:
Υλικά:
400 γρ.κεράσια
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
200 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
2-3 γαρύφαλλα
1/3 κ.γ. κανέλα
1 λοβό βανίλιας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Κόβουμε περίπου τα μισά σε κομματάκια.
Βάζουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο νερό να μουλιάσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα με τη ζάχαρη, τα κομμένα κεράσια και τον λοβό της βανίλιας (σχισμένο στη μέση, ξυσμένα τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα).
Μόλις το γάλα αρχίσει να τρεμουλιάζει αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και προσθέτουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας (που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει καλά).
Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Μεταφέρουμε το μείγμα στα φορμάκια και όταν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο.
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τα υπόλοιπα κεράσια και τα βάζουμε να σιγοβράσουν 1′
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τελευταίο φύλλο ζελατίνας (μουλιασμένο κι αυτό σε κρύο νερό), ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε την πανακότα στα πιάτα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα με τα κεράσια.
Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα