ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θεϊκό μαστιχωτό παγωτό φυστίκι χωρίς παγωτομηχανή

Advertisement

“Πόσα παγωτά έφαγες;” & “Πόσα μπάνια έκανες”; Δύο ερωτήσεις που βρίσκονται στο επίκεντρο του καλοκαιριού, αφού το παγωτό και η θάλασσα είναι οι δύο πιο αγαπημένες καλοκαιρινές μας συνήθειες!

 

Θεϊκό μαστιχωτό παγωτό φυστίκι χωρίς παγωτομηχανή

 

Το καλοκαίρι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το παγωτό, με μικρούς & μεγάλους να το αναζητούμε από τις πρώτες ζεστές μέρες του χρόνου! Πώς γίνεται όμως να το απολαύσουμε στο έπακρο, χωρίς να αποτελεί “αμαρτία”; Φυσικά, αν το παρασκευάσουμε μόνοι μας, αφού γίνεται πανεύκολα και χρειάζεται μόνο τη φαντασία μας! Το αποτέλεσμα, όπως και οι στιγμές διασκέδασης όλης της οικογένειας κατά την παρασκευή του, θα μας αποζημιώσουν διπλά!

 

Advertisement

Θεϊκό μαστιχωτό παγωτό φυστίκι χωρίς παγωτομηχανή

 

 

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 εβαπορέ γάλα με χαμηλά λιπαρά παγωμένο στην κατάψυξη για 2 ώρες
250 ml κρέμα γάλακτος light
1 κ.γ. κάρδαμο τριμμένο
50 ml ροδόνερο
1 βανίλια
250 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα ωμή χοντροκομμένο
Λίγες σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Λιωμένη σοκολάτα για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Advertisement

Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πιάτο
Φόρμα

Θεϊκό μαστιχωτό παγωτό φυστίκι χωρίς παγωτομηχανή

 

 

Εκτελεση
Βάζουμε πρώτα σε μπολ το παγωμένο εβαπορέ με το ζαχαρούχο για το παγωτό φυστίκι και με μίξερ χειρός το χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5΄.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το κάρδαμο, το ροδόνερο και την βανίλια. Χτυπάμε λίγο να ανακατευτούν.

Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το φιστίκι.

Ισομοιράζουμε στα φορμάκια.

Παγώνουμε για 5-6 ώρες να σφίξουν τα φορμάκια.

Advertisement

Σχίζουμε τα φορμάκια, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Δείτε εδώ όλα τα μυστικά μου για να λιώσετε σωστά τη σοκολάτα .

Τα παγωτά είναι η αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων ειδικά όταν αρχίζουν και πιάνουν οι ζέστες, αλλά όχι μόνο. Εδώ θα βρείτε συνταγές για σπιτικά παγωτά για όλα τα γούστα με απίθανες γεύσεις και αρώματα! Φτιάξτε τα αγαπημένα σας δροσιστικά με ή χωρίς παγωτομηχανή και ευχαριστήστε τον ουρανίσκο σας αλλά και όλων των αγαπημένων σας προσώπων!


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button