ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θρεπτικά και πεντανόστιμα κοκκινιστά φασόλια για τη νηστεία

Advertisement

Ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Τα μαυρομάτικα φασόλια εκτός από ιδιαίτερα νόστιμα, είναι από τις πιο υγιεινές ποικιλίες φασολιών.

Δε θέλουν μούλιασμα από την προηγούμενη ημέρα, δεν έχουν παχιά φλούδα που να βαραίνει στο στομάχι και μπορούν να καταναλωθούν τόσο σε ζεστά, όσο και σε κρύα πιάτα!

Επιπλέον, έχουν λιγότερες θερμίδες από τα άλλα φασόλια, ενώ αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών (μια μερίδα περιέχει πρωτεΐνες, όσες περίπου μισή μπριζόλα) και βιταμίνης Β1.

Advertisement

Πολλοί διατροφολόγοι τα κατατάσσουν στις υπερτροφές. Καρδιά, μάτια, μνήμη και γενικά η φυσική κατάσταση ωφελούνται από την κατανάλωσή τους.

Οι θερμίδες τους είναι λίγες, οπότε συστήνονται για διαιτολόγια αδυνατίσματος.

Μία από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές, για την οικογένεια.

Λαχταριστή συνταγή για μαυρομάτικα φασόλια κοκκινιστά, που θα σας εκπλήξει!

 

Advertisement

 

 

ΥΛΙΚΑ
250 γραμμάρια μαυρομάτικα φασόλια
1 καρότο τριμμένο
2-3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 πράσο ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού πελτές ντομάτας
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 λίτρο σπιτικός ζωμός λαχανικών
Θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
Αρχικά, πλένετε τα μαυρομάτικα φασόλια.
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μία βαθιά πλασωτέ κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό, σε δυνατή φωτιά, να βράσουν.
Αφού βράσουν για 2΄-3΄ (από τη στιγμή που αρχίσει ο βρασμός), τα σουρώνετε.
Τα αφήνετε στην άκρη.
Τοποθετείτε την ίδια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Μόλις κάψει, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το πράσο, τον άνηθο και τα σοτάρετε για 3΄, ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας και σοτάρετε για 1΄.
Μετά, προσθέτετε τις ντομάτες, τα μαυρομάτικα φασόλια, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό λαχανικών.
Σιγομαγειρεύετε για 35΄-40΄, μέχρι να μαλακώσουν τα μαυρομάτικα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε τα κοκκινιστά μαυρομάτικα φασόλια ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

TIP: Πάντα να προτιμάτε όσπρια νέας σοδειάς και να τα βάζετε σε κρύο νερό για να τα μαγειρέψετε. Είναι πιο νόστιμα και βράζουν πιο γρήγορα!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button