COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θρεπτικό και πεντανόστιμο τραχανώτο με κοτόπουλο

Γρήγορο, γευστικό και άκρως θρεπτικό. Το τραχανότο ταιριάζει με όλες τις εποχές και είναι σίγουρο πως θα κατακτήσει τις καρδιές σας και μία θέση στη λίστα με τις «σπεσιαλιτέ» σας.

Είτε για απολαυστικά γεύματα με αγαπημένα πρόσωπα είτε απλά για εκείνες τις βραδιές που χρειάζεστε το «κάτι παραπάνω» για τον εαυτό σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα σύγχρονο πιάτο με φινέτσα, λεπτή γεύση και αρώματα που ταξιδεύουν στις παλιές παραδοσιακές εποχές.

 

Υλικά

1 κιλό φιλέτο μπούτι κοτόπουλου
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1-2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 πρέζα μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
50 γρ. λευκό κρασί
1 κύβο κότας
1 1/2 λίτρο νερό
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
250 γρ. τραχανά γλυκό

Για τα κρουτόν

6 φέτες ψωμί για τοστ, μπαγιάτικο
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. φέτα
1 κ.σ. θυμάρι
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τα μπούτια στη μέση χωρίζοντάς τα στην άρθρωση και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα μπούτια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Μεταφέρουμε την ίδια κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το μπούκοβο και τα φύλλα δάφνης.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, το νερό, το ξύσμα και τον χυμό λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το κοτόπουλο.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 50-60 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα, μεταφέρουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη για να μη χάσει την υγρασία του.
Στην κατσαρόλα με τη σάλτσα βάζουμε τον τραχανά και σιγοβράζουμε για 5-7 λεπτά.

Για τα κρουτόν

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το ψωμί σε κύβους.
Βάζουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το σκόρδο ολόκληρο, το ψωμί, το βούτυρο, το θυμάρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Back to top button