Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε το νομοσχέδιο της Συμφωνίας Αποχώρησης, κατά τη δεύτερη ανάγνωσή του. Υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν 329 βουλευτές και κατά 299. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια συμφωνία για το Brexit λαμβάνει υποστήριξη στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Ωστόσο, αμέσως μετά οι Βρετανοί βουλευτές απέρριψαν το χρονοδιάγραμμα-«εξπρές» για τους εφαρμοστικούς νόμους. Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, 322 είπαν «όχι» στο χρονοδιάγραμμα, έναντι 308 που ψήφισαν «ναι».

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι ευχάριστο ότι το Κοινοβούλιο αποδέχτηκε τις ευθύνες του και ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης, προσθέτοντας ωστόσο πως τον δυσαρεστεί η καθυστέρηση.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ακόμη ότι δεν θέλει αναβολή και ότι θα συνεχίσει να συζητά με τους Ευρωπαίους ηγέτες, μέχρι να αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να δώσουν παράταση στο Brexit. «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα φύγουμε από την ΕΕ με αυτή τη συμφωνία, στην οποία η Βουλή των Κοινοτήτων μόλις έδωσε την έγκρισή της» τόνισε ακόμη.

Νωρίτερα, ο Μπόρις Τζόνσον είχε προειδοποιήσει ότι, αν συμβεί αυτό, θα αποσύρει το νομοσχέδιο και θα πιέσει για να γίνουν πρόωρες εκλογές πριν από τα Χριστούγεννα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα