COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESTOP ΝΕΑ

Θρίλερ στην υπόθεση δολοφονίας Κορφιάτη: Ο μάρτυρας – ‘κλειδί’ φοβάται ότι θα τον σκοτώσει ο «Εσκομπάρ» της Ζακύνθου! Όλα όσα είδε και άκουσε!

Η κατάθεση του μάρτυρα-«κλειδί», για την εξιχνίαση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, φέρνει στο φως ένα ακόμη θρίλερ.

Πρόκειται για μία πολυσέλιδη κατάθεση, η οποία είναι ίσως η σημαντικότερη από όσες περιέχονται στην ογκώδη δικογραφία των 2000 σελίδων για τους 10 κατηγορουμένους.

Ο μάρτυρας-«κλειδί» περιέγραψε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας όλα όσα είδε και άκουσε, κατά τη διάρκεια της επαφής του με τους κατηγορουμένους (οι οποίοι αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση).

Κάποια στιγμή ξέσπασε καυγάς και τότε ένας από τους βασικούς κατηγορουμένους για τη δολοφονία έβγαλε ένα πιστόλι και απείλησε άτομο που δεν τον «εξυπηρετούσε» όσο γρήγορα θα ήθελε κατά το στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για την επίθεση.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο Εσκομπάρ της Ζακύνθου. Όλα τα λεφτά που έρχονται στα χέρια σου, από εμένα είναι», φέρεται να του είπε.

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας περιέγραψε τις στιγμές μετά τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη, οι οποίες θυμίζουν σκηνή από ταινία.

«Εγώ δεν μπορούσα να οδηγήσω από την ταραχή μου και έτσι οδήγησε ο 38χρονος (σ.σ. αναφέρεται όνομα του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού της δολοφονίας). Εγώ έκατσα στη θέση του συνοδηγού και ο 39χρονος (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του δεύτερου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού) έκατσε πίσω. Στη διαδρομή ο 39χρονος συνέχισε να βλέπει ειδήσεις στο ίντερνετ από το δικό μου κινητό για να μάθει τι είχε γίνει με τον Ντίμη, όπως τον έλεγε, αν είχε πεθάνει τελικά. Άκουγα από το κινητό ότι έλεγαν στις ειδήσεις πως θα τον πάνε σε νοσοκομείο με αεροδιακομιδή. Ο 38χρονος φώναζε αρκετά εκείνη την ώρα και επικρατούσε τεράστια ένταση».

Ο μάρτυρας-«κλειδί» έμενε μαζί με τη φίλη του στο Χαλάνδρι: «Κάποια στιγμή ο 39χρονος με ρώτησε αν ήταν ακόμα στο σπίτι η φίλη μου και του είπα ναι. Μου ζήτησε να της πω να πάρει το κινητό του που το είχα αφήσει εγώ στο σπίτι αυτό και να πάρει κάποιον ένα τηλέφωνο. Έτσι της είπα εγώ να πάει να βρει το κινητό στη τσέπη ενός μπουφάν που το είχα βάλει. Μετά της είπα να καλέσει ένα συγκεκριμένο τηλέφωνο από τον κατάλογο του κινητού του 39χρονου, το οποίο μου το είπε ίδιος. Δεν θυμάμαι τώρα να σας πω ποιο ήταν το όνομα αυτού του ατόμου. Όταν το κάλεσε η φίλη μου , ο 39χρονος της είπε να βάλει το κινητό της δίπλα στο δικό του κινητό και τότε ο 39χρονος συνομίλησε με αυτό το άτομο που είχε καλέσει. Του είπε ο 39χρονος ότι είναι στην Αθήνα και σε καμία ώρα θα είναι στο Λουτράκι».

Ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας είπε στον μάρτυρα:

«Μου είπε ότι το αμάξι θα το κρατούσα εγώ και θα μιλούσαμε στο τηλέφωνο για να το πάρει πίσω. Μου είπε επίσης ότι αν γινόταν τίποτα, να έλεγα ότι το αμάξι το είχα εγώ και ότι το είχα πάρει για να πάω στη μητέρα μου που είναι στους…. Εγώ του είπα ότι δεν γίνεται να πω κάτι τέτοιο. Όταν χωρίσαμε στη Νέα Ιωνία, μου έγραψε ένα τηλέφωνο σε ένα χαρτί και μου είπε να τον πάρω την επόμενη μέρα να του πω που θα άφηνα το αμάξι. Το κλειδί μου είπε να το άφηνα στην αριστερή ρόδα».

Τα επόμενα 24ωρα ο μάρτυρας δήλωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν τρομοκρατημένος:

«Λίγες μέρες μετά πήγα στον Δήμο Περιστερίου όπου δούλευα σε κοινωφελή εργασία εκείνη την περίοδο και είδα απ’ έξω το μαύρο σκούτερ του 39χρονου που το οδηγούσε ένα άτομο , το οποίο είμαι σίγουρος ότι ήταν ο 38χρονος.

Φοβήθηκα πάρα πολύ και σκέφτηκα ότι με έψαχνε για να μου κάνει κακό. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχω ξαναπάει στο Δήμο Περιστερίου και έχω εξαφανιστεί τελείως από παντού. Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου με όλο αυτό που έχει γίνει. Μακάρι να μην τους είχα γνωρίσει ποτέ αυτούς τους δύο».

Ο εφοπλιστής
Ο εφοπλιστής που καταζητείται, γιατί φέρεται να είχε «βοηθητικό ρόλο» στην υπόθεση της δολοφονίας της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο, είχε κληθεί στο παρελθόν από τους αστυνομικούς που ερευνούσαν το έγκλημα για κατάθεση.

Αυτό προκύπτει από τη δικογραφία της υπόθεσης.

Ο εφοπλιστής δηλώνει διπλή μόνιμη κατοικία. Αναλυτικότερα, δηλώνει κάτοικος Ψυχικού, αλλά και κάτοικος Μονακό Γαλλίας. Έχει πολύ μεγάλη οικονομική επιφάνεια, είναι 44 ετών και έχει γεννηθεί στο Λονδίνο. Η εμπλοκή του προέκυψε από τη διαπίστωση ότι το σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες ανήκε στον ίδιο. Ο εφοπλιστής από την πλευρά του αρνήθηκε τα πάντα όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς. Ο 38χρονος σωματοφύλακάς του είναι το άτομο που φέρεται από τις Αρχές να πυροβόλησε τη σύζυγο του Κορφιάτη. Ο 38χρονος επίσης αρνείται την κατηγορία.

Ο εφοπλιστής ρωτήθηκε προ μηνών από τους αστυνομικούς για την εμπλοκή του σκάφους του στην υπόθεση. Η απάντηση ήταν ότι δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα. Σχετικά με τον σωματοφύλακά του ανέφερε ότι είχε μιλήσει μαζί του τηλεφωνικά στις 7 Ιουνίου 2020 (δύο ημέρες πριν τη δολοφονία) και πιθανότατα του είχε πει ότι βρισκόταν εκτός Αττικής, ενώ τον είδε ξανά από κοντά στις 10 Ιουνίου 2020, όταν πήγε στα γραφεία της εταιρίας του στο κέντρο της Αθήνας.

Όσον αφορά στη μετάβασή του εφοπλιστή στη Ζάκυνθο στις 7 Ιουνίου 2020, ανέφερε ότι πήγε μέχρι την Κυλλήνη με αυτοκίνητο που ανήκει στη μητέρα του. Εκεί παρέλαβε το φουσκωτό σκάφος ιδιοκτησίας του, το οποίο μεταφέρθηκε την ίδια ημέρα με γερανοφόρο όχημα από το χώρο στάθμευσης σκαφών όπου φυλασσόταν , με μέριμνα του σωματοφύλακά του, ο οποίος εργάζεται για τον ίδιο και την εταιρία του.

Αφού ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος τον βοήθησε να ρίξουν το σκάφος στη θάλασσα ακολούθως πήγε με αυτό στο Βασιλικό Ζακύνθου, όπου συναντήθηκε με άτομο που ήθελε να αγοράσει το σκάφος. Μετά από μία μικρή βόλτα που έκαναν με το σκάφος με σκοπό να το τεστάρει ο ενδιαφερόμενος αγοραστής, ο τελευταίος άφησε τον εφοπλιστή στο λιμάνι της Κυλλήνης από όπου τελικά επέστρεψε στην Αθήνα με το αυτοκίνητο.

Ο «πόλεμος»
Στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο Ντίμης Κορφιάτης είχε αναφέρει στους αστυνομικούς ότι από το έτος 2016 βρισκόταν σε συνεχείς δικαστικές διαμάχες με τα άτομα που είχε καταγγείλει ως δολοφόνους της συζύγου του.

Οι εν λόγω διαμάχες σχετίζονταν τόσο με ποινικές υποθέσεις, στις οποίες ο ίδιος παρέστη ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον τους, όσο και σε αστικές υποθέσεις που αφορούν σε αγωγές κάποιων εξ αυτών σε βάρος του Κορφιάτη για τη διεκδίκηση χρηματικών αποζημιώσεων.

Συγκεκριμένα, η μία ποινική υπόθεση αφορά στη ληστεία σε βάρος του δημάρχου Ζακύνθου, για την οποία καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης ως ηθικός αυτουργός 42χρονος απότακτος αστυνομικός που υπηρετούσε στο παρελθόν στο Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Κορφιάτης κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ως βασικός μάρτυρας κατηγορίας κατά του αστυνομικού και ως εκ τούτου ήταν πεπεισμένος ότι ο αστυνομικός ήθελε να τον εκδικηθεί για το λόγο αυτό.

Σύμφωνα με τον Κορφιάτη, ο αστυνομικός συνεργαζόταν εκείνη τη χρονική περίοδο με τα υπόλοιπα άτομα που καταγγέλθηκαν από τον ίδιο.

Επιπρόσθετα, στη δικογραφία αναφέρεται ότι το 2017 δολοφονήθηκε ο αδερφός του ατόμου που φέρεται ως ο ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς (οδηγός της μηχανής) της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη. Το άτομο που φέρεται να δολοφόνησε τον αδερφό του φυσικού αυτουργού είχε –κατά τη δικογραφία- στενές φιλικές σχέσεις με τον Κορφιάτη.

Ακόμα, το έτος 2018, όπως αναφέρεται, ο Κορφιάτης νοίκιασε ακίνητο που βρίσκεται στη Ζάκυνθο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε ως ξενοδοχείο. Το Νοέμβριο του 2019 η σύζυγος του Κορφιάτη αγόρασε το ακίνητο τελικά, υπογράφοντας προσύμφωνο πώλησης αστικού ακινήτου με διάρκεια πέντε ετών. Σημειώνεται ότι πριν από την αγοραπωλησία η ιδιοκτήτρια του ακινήτου είχε εκμισθώσει το εν λόγω ξενοδοχείο στον αδερφό του φερόμενου ως φυσικού αυτουργού (οδηγού της μηχανής) της δολοφονίας της συζύγου Κορφιάτη. Το άτομο αυτό είχε προβεί σε υπεκμίσθωση του ακινήτου σε επιχείρηση που είχε διαχειριστή τον δεύτερο φυσικό αυτουργό της δολοφονίας της συζύγου Κορφιάτη (το συνοδηγό της μηχανής).

Με αφορμή το συγκεκριμένο ακίνητο ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ του Κορφιάτη και των ατόμων που κατήγγειλε στη συνέχεια ως δολοφόνους της συζύγου του.

Στις 10 Ιανουαρίου 2020 ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του Κορφιάτη κατέθεσε αγωγή στο Ειρηνοδικείο Ζακύνθου κατά της ιδιοκτήτριας του ακινήτου και της εταιρίας που εκπροσωπούσε ο Κορφιάτης διεκδικώντας 235.000 ευρώ.

Διάλογοι-σοκ

Τον περασμένο Ιούνιο ο 38χρονος φερόμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας (το άτομο που πυροβόλησε) κάλεσε στο τηλέφωνο άντρα και του είπε να πάει στο λιμάνι για να τους περιμένει. Μαζί του βρισκόταν ο 39χρονος, δεύτερος φυσικός αυτουργός (οδηγός της μηχανής).

Μετά από λίγη ώρα, τους παρέλαβε από το σημείο όπου τους άφησε το σκάφος και αντιλήφθηκε ότι ήταν βρεγμένοι.

Αμέσως μετά μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν.

Στη διαδρομή ο 39χρονος, δεύτερος φυσικός αυτουργός της δολοφονίας, πήρε το κινητό τηλέφωνο του άντρα και άκουγε ειδήσεις για τη δολοφονία που είχε μόλις διαπραχθεί. Ο 39χρονος άρχισε να φωνάζει και να βρίζει απευθυνόμενος στον 38χρονο συνεργό του. Του έλεγε ότι δεν πέθανε ο Ντίμης Κορφιάτης αλλά είχε σκοτώσει μόνο την «π…» (σ.σ. βωμολοχία).

Συγκεκριμένα ο 39χρονος του είπε: «Μόνο την π… σκότωσες». Ο 38χρονος συνεργός του απάντησε με τη φράση: «Ναι μ…(σ.σ. βωμολοχία), ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του», ενώ ο ίδιος συνέχισε λέγοντάς του: «Έχεις ιδέα από 45αρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει».

Ο 39χρονος στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν ο τραυματίας (Ντίμης), για να «το τελειώσουν» αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο 38χρονος ωστόσο επέμενε ότι σίγουρα θα πέθαινε και ότι τον είχε πετύχει.

Μετά ο 39χρονος του είπε: «Στον π… (σ.σ. βωμολοχία) τον μπάτσο τον… (σ.σ. αναφέρεται το όνομα του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού) να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ». Λίγο αργότερα σταμάτησαν σε ένα απόμερο σημείο, όπου ο 38χρονος και ο 39χρονος πέταξαν τα ρούχα τους και τα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους. Μάλιστα ο 39χρονος βιαζόταν να σταματήσουν για να σπάσει και να πετάξει το κινητό του.

Κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα, ο 39χρονος ανέφερε στον άντρα που τους μετέφερε ότι η μηχανή που χρησιμοποίησαν για την τέλεση του εγκλήματος δεν θα βρισκόταν ποτέ, γιατί θα την έκαναν κομμάτια. Επίσης το σκάφος που χρησιμοποίησαν για να μεταβούν στη Ζάκυνθο στις 8 Ιουνίου 2020 αλλά και για τη διαφυγή τους από εκεί μετά το έγκλημα, θα το έπαιρνε ένα άτομο που θα το επέστρεφε και πάλι στη Ζάκυνθο

Ο 39χρονος συνέχισε μετά να παρακολουθεί τις ειδήσεις σχετικά με τη δολοφονία και παράλληλα κάλεσε μερικές φορές την κοπέλα του, πιθανόν μέσω εφαρμογής και τη ρωτούσε τι είχε μάθει για τον Ντίμη και τη γυναίκα του, εάν είχαν πεθάνει και οι δύο.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία αριθμεί συνολικά 2000 σελίδες. Όσον αφορά στους συλληφθέντες, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στα δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού και δολοφόνησαν τη σύζυγο του Κορφιάτη. Επίσης, συνελήφθη ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος παρουσιάζεται ως ηθικός αυτουργός στην υπόθεση, αλλά και άτομα που είχαν ρόλο στη διαφυγή των εκτελεστών, στην απόκρυψη μέσων και στον εξοπλισμό.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι δέκα. Από αυτούς οι εφτά συνελήφθησαν, ο ένας είναι στη φυλακή για άλλη υπόθεση και οι δύο θα παραπεμφθούν σε δίκη. Ανάμεσά στους κατηγορούμενος είναι έγκλειστος φυλακών (πρώην αστυνομικός), ο οποίος είχε συλληφθεί μετά τη δολοφονία της συζύγου του Κορφιάτη για διακίνηση ναρκωτικών. Όσον αφορά στους δύο κατηγορουμένους που δεν συνελήφθησαν, επρόκειτο για μία γυναίκα (κάτοικο Ζακύνθου) και έναν εφοπλιστή. Οι τελευταίοι αναφέρονταν στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Κορφιάτης τον περασμένο Δεκέμβριο στην Εισαγγελία.

Τι λέει ο Αλέξης Κούγιας
Ο συνήγορος του βασικού υπόπτου για τη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία, Αλέξης Κούγιας, κάνει λόγο για παράνομες μεθόδους της Αστυνομίας.
Θέση πήρε ο κ. Κούγιας και για την εμπλοκή του εφοπλιστή που φέρεται από τις Αρχές να είχε «βοηθητικό ρόλο»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Στο δικηγορικό μας γραφείο και ειδικά στον επικεφαλής του, κο Αλέξιο Κούγια, εδόθη εντολή από τον κ. Μ.Λ. γόνο παγκοσμίως γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας να καταθέσει μηνύσεις και αγωγές σε όλα τα ΜΜΕ που δημοσιοποίησαν το ονοματεπώνυμό του, συσχετίζοντάς το με το γνωστό έγκλημα της ανθρωποκτονίας εις βάρος γυναίκας στη Ζάκυνθο στις 9/6/2020.

Το πρώτο, το οποίο μας εδόθη εντολή να δημοσιοποιήσουμε είναι ότι ο κ. Μ.Λ. ουδεμία σχέση έχει μ’ αυτήν την υπόθεση και δεν γνωρίζει εκτός του προσώπου ενός υπαλλήλου του κανένα εκ των προσώπων, που φέρονται ως συμμετέχοντες, σ’ αυτό το έγκλημα.

Η ανάμειξη του ονόματός του έγινε από αυθαίρετα συμπεράσματα του τμήματος ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ, τα οποία συμπεριέλαβαν στο διαβιβαστικό έγγραφο προς τον τακτικό Ανακριτή Ζακύνθου και η εντολή, την οποίαν έχουμε λάβει, είναι να στραφούμε ενώπιον των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων, εναντίον και οιουδήποτε αστυνομικού, ανεξαρτήτως βαθμού, ο οποίος τόλμησε με τόση επιπολαιότητα να συσχετίσει την προσωπικότητα του κ. Μ.Λ. μ’ αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όποιος μελετήσει το περιεχόμενο του διαβιβαστικού εγγράφου της ΕΛΑΣ γι’ αυτήν την υπόθεση θα αντιληφθεί για ποιον λόγο ο κ. Μ.Λ. θα στραφεί τόσο εναντίον αστυνομικών, όσο και εναντίον δημοσιογράφων, που παρανόμως δημοσιοποίησαν το όνομά του, αλλά κυρίως που τόλμησαν να του αποδώσουν την οιαδήποτε συμμετοχή σ’ αυτήν την βρομερή υπόθεση.

Ενόψει των ως άνω απαιτούμε κατ’ εντολήν του κ Μ.Λ. όπως εξαφανισθεί από οιοδήποτε ΜΜΕ οιαδήποτε αναφορά του ονοματεπωνύμου του, έστω και με τρόπο που τον περιγράφει».

Back to top button