COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIES

Θρήνος για τη Βασίλισσα Ελισάβετ – Βαρύ πένθος στο Buckingham!


Στιγμές σπαραγμού ζει η Βασίλισσα Ελισάβετ, με το θρήνο να «σκεπάζει» το Buckingham για το θάνατο ενός κοντινού της προσώπου, το οποίο η ίδια αγαπούσε πολύ.

Συγκεκριμένα, η ξαδέλφη της Ελισάβετ από την πλευρά της μητέρα της, η Λαίδη Ελισάβετ Σέικερλι, πέθανε σε ηλικία 79 ετών πριν από σχεδόν δύο χρόνια, κάτι που τότε είχε βυθίσει σε απέραντη θλίψη όλο το παλάτι. Η ίδια έφυγε ειρηνικά, περιτριγυρισμένη από τα αγαπημένα της πρόσωπα στην οικογένειά της. Γεννημένη στις 7 Ιουνίου 1941 στο κάστρο του Ουίνδσορ, αποτελούσε μία από τις ξαδέλφες της μονάρχη.

Με την ανακοίνωση του εν λόγω θανάτου, τα βρετανικά ΜΜΕ υπογράμμισαν πως η ίδια αποτελούσε ζωντοχήρα του Σερ Τζόφρι Σέικερλι, με τους δύο να έχουν αποκτήσει μαζί μία κόρη, η οποία τους έδωσε δύο εγγόνια, που μάλιστα ήταν αρκετά κοντά στη βασιλική οικογένεια και την ίδια την Ελισάβετ. Η ίδια ήταν γνωστή, ως διακοσμήτρια, με το όνομα Ελισάβετ Άνσον, οργανώνοντας σπουδαίες βραδιές στο παλάτι.

Η ίδια, μάλιστα, είχε στο πελατολόγιό της κι άλλες μεγάλες προσωπικότητες, όπως ο Μικ Τζάγκερ, ο Στινγκ, ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον και, φυσικά, η βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Ήταν εκείνη, άλλωστε, που δημιούργησε την εκδήλωση της παρουσίασης του ζευγαριού, που συνέθεσαν οι Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο του 2011 για εξωτερικούς φορείς, πριν ακολουθήσει ο γάμος τους, ή ακόμη και τα 90ά γενέθλια της Ελισάβετ.

Σε μια σπάνια της συνέντευξη, η Σέικερλι είχε πει πως «η Βασίλισσα θέλει σωστή μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια, από την τραπεζαρία, έως το δωμάτιο και το μενού. Μπορούσες να μάθει πράγματα από αυτό».

Γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ δεν επισκέφθηκε ποτέ την Ελλάδα;

Για πρώτη φορά μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, ο Κάρολος και η Καμίλα εν προκειμένω, θα πραγματοποιήσουν επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του Προκόπη Παυλόπουλου.

Γιατί όμως η βασίλισσα Ελισάβετ και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας, παρά το γεγονός ότι προτιμούν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, δεν έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας;

Στο ερώτημα αυτό είχε αποπειραθεί να απαντήσει και η Sun πριν από δύο χρόνια, αναρωτώμενη «γιατί η βασίλισσα, που έχει ταξιδέψει στη μακρά βασιλική της θητεία σε 196 χώρες, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, πατρίδα του συζύγου της Φίλιππου;».

Την απάντηση είχε δώσει ο ιστορικός, ειδικευμένος στη βασιλεία, Hugo Vickers, ο οποίος πιστεύει ότι ο «σνομπισμός» της Ελισάβετ προς την Ελλάδα έχει να κάνει με την κακή μοίρα και κατάληξη του βασιλικού θεσμού στη χώρα μας -μια κατάληξη που επηρέασε και τον Φίλιππο.

«Το 1922, όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν μωρό, η οικογένειά του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Η οικογένεια εξορίστηκε και κατέφυγε στη Γαλλία, όπου άλλαξαν το επώνυμό τους σε Mountbatten», λέει ο ιστορικός.

Back to top button