Την αρχαιολόγο που ξενάγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη δείχνουν ως υπεύθυνη από το υπουργείο Πολιτισμού. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων της πόλης των Αθηνών, Ελένη Μπάνου δεν έχει υποβάλλει ακόμα την παραίτησή της.

Απίστευτο είναι το παρασκήνιο μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν πρόσφατα για την Ακρόπολη και την έλλειψη αναβατορίου μετά την περιπέτεια που έζησε ο μικρός Ερμής που δεν μπορούσε να φτάσει στον Ιερό Βράχο με το αναπηρικό του καροτσάκι. Μετά τις παραιτήσεις που ζήτησε το υπουργείο Πολιτισμού το τοπίο παραμένει θολό για το ποιος φταίει και ποιος είναι αρμόδιος για την λειτουργία και την συντήρηση του αναβατορίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η αρχαιολόγος και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ελένη Μπάνου επιχειρείται να εμφανιστεί ως αποδιοπομπαίος τράγος σε μια στιγμή που εδώ και καιρό το αναβατόριο λειτουργεί. Σημειώνεται ότι η καταγγελία για την ταλαιπωρία του μικρού Ερμή, έγινε στα τέλη Μαρτίου. Και αν νομίζετε ότι δεν γνωρίζετε ποια είναι η κα Μπάνου να σας θυμίσουμε ότι είναι η επιστήμων που ξενάγησε τον Μπαράκ Ομπάμα στην Ακρόπολη καταγοητεύοντας τον.

Πως έχουν τα πράγματα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα:

– Το περιστατικό καταγγέλθηκε στα τέλη Μαρτίου.

– Το αναβατόριο επισκευάστηκε και λειτουργεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά με προβλήματα και πάλι.

– Το αναβατόριο είχε τοποθετηθεί στην Ακρόπολη το 2004 και από το 2015 άρχισε να εμφανίζει προβλήματα στην λειτουργία του.

– Πολλοί είναι εκείνοι που διαφώνησαν με την απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού Κώστα Στρατή να ζητήσει παραιτήσεις από την στιγμή που το πρόβλημα είχε λυθεί έστω εν μέρει.

– Κάποιοι μιλούν για πολιτική δίωξη της αρχαιολόγου Ελένης Μπάνου.

– Η ίδια δεν έχει κάνει δηλώσεις ωστόσο συνεργάτες της αναφέρουν ότι είναι έτοιμη να δώσει στην δημοσιότητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ούτε ολιγωρία υπήρξε εκ μέρους της αλλά ότι είχε προειδοποιήσει πολλές φορές και οι αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν σε ανώτερο επίπεδο για να δοθεί λύση στο θέμα με το αναβατόριο.

Χωρίς γιατρό η Ακρόπολη

Την ίδια ώρα η Ακρόπολη παραμένει χωρίς γιατρό! Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, ο πρώτος σε προσέλευση αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας με 5.000 επισκέπτες την ημέρα και 300 εργαζόμενους δεν διαθέτει γιατρό. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που άλλοτε ήταν χρεωμένο στην Ακρόπολη καλύπτει πλέον άλλες ανάγκες και φέτος δεν έχει ανανεωθεί η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με το υπουργείο Άμυνας για την απόσπαση γιατρού που υπηρετεί την θητεία του στον αρχαιολογικό χώρο. Έτσι, το υποτυπώδες ιατρείο στον πίσω χώρο της παλιάς γκαρνταρόμπας παραμένει κλειστό.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα