Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 03:59
Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τι ετοιμάζει ο Ερντο...

Τι ετοιμάζει ο Ερντογάν τις επόμενες εβδομάδες?… Σε ύψιστη ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις! Αγωνιώδεις πιέσεις της Αθήνας προς τις ΗΠΑ για διαμεσολάβηση.

Έντονη ανησυχία υπάρχει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για νέες τουρκικές προκλήσεις, που είναι ενδεχόμενο να εκδηλωθούν τις επόμενες εβδομάδες, ανεβάζοντας επικίνδυνα την ένταση στις Ελληνο-τουρκικές σχέσεις. Η στρατιωτική ηγεσία θεωρεί πολύ πιθανή την αποστολή τουρκικού ερευνητικού σκάφους, συνοδεία πολεμικών πλοίων, μέσα στις θαλάσσιες ζώνες, που οριοθέτησε αυθαίρετα και παράνομα η Τουρκία καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το ερώτημα είναι τι θα κάνει σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα?… Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα από την Ουάσιγκτον, ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Αλλά αυτό, βεβαίως, σημαίνει και διαμόρφωση σχεδίων προβολής στρατιωτικής ισχύος και υψίστης ετοιμότητας, στα οποία θα περιλαμβάνεται ένας πλήρης σχεδιασμός και για τις κινήσεις της επόμενης μέρας, ή καλύτερα των επομένων ημερών!

Για την ώρα, η Ελληνική πλευρά έχει εντείνει τις πιέσεις προς τις ΗΠΑ για να αναλάβουν στο παρασκήνιο διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ώστε να αποφευχθεί κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. Είναι άγνωστο προς το παρόν τι θα πράξει η Αμερικανική πλευρά και αν θα έχουν αποτέλεσμα οι πρωτοβουλίες της.

Πάντως έμπειροι πολιτικοί και στρατιωτικοί κύκλοι συνιστούν διαρκή επαγρύπνηση, ισχυρές διπλωματικές πρωτοβουλίες, αλλά και επαναδιάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για να πάει το μήνυμα προς κάθε πλευρά ότι η Ελλάδα «είναι αποφασισμένη να χτυπήσει, προκειμένου να υπερασπίσει την εθνική της κυριαρχία».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων