Χωρίς κατηγορία

Τι συμβαίνει στον Άρειο Πάγο; Πληροφορίες για ‘περίεργες’ μεθοδεύσεις από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές!

Μεγάλη είναι η αγωνία που υπάρχει στη Νέα Δημοκρατία για τη δικαιοσύνη και οι πληροφορίες για επερχόμενη μεθόδευση ολοένα και αυξάνονται, ειδικά μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εθνικών εκλογών.

Σύμφωνα με το documentonews.gr, στους διαδρόμους του Μαξίμου συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να αλλάξει (να παραιτηθεί «οικειοθελώς» δηλαδή, γιατί αλλιώς πώς…) η ηγεσία του Αρείου Πάγου (Πρόεδρος Μαρία Γεωργίου, Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος) πριν την ολοκλήρωση της θητείας της (30 Ιουνίου) και να «τοποθετηθεί» η νέα ηγεσία.

Φαίνεται πως το ενδεχόμενο αυτό είναι αρκετά ισχυρό, καθώς οι πληροφορίες θέλουν τον Υπουργό Κώστα Τσιάρα να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τους «εκλεκτούς» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ηγεσία του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης.

Μία εκ των «εκλεκτών» για την προεδρία του Αρείου Πάγου, φέρεται να είναι η Ιωάννα Κλάπα, Πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών (σ.σ. που έκρινε ένοχο τον Νίκο Παππά για πλημμέλημα και του επέβαλε την ανώτατη ποινή).

Σε ότι αφορά τη θέση στην Εισαγγελία, «κυκλοφορούν» τα ονόματα της αντεισαγγελέως ΑΠ, Γεωργίας Αδειλίνη και του αντεισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Παπαδά.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που φαίνεται να μπαίνει εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και έρχεται από το 2019. Όταν η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προσπαθήσει να αλλάξει την ηγεσία του Αρείου Πάγου και δέχθηκε ομοβροντία πυρών από τη ΝΔ, με μία από τις ανακοινώσεις της στο τέλος του Μάη (2019), να αναφέρει χαρακτηριστικά:

«… Είναι, επομένως, αυτονόητο ότι, η υπό προθεσμία πλέον κυβέρνησή του, για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης…».

Ισχυρό «ανάχωμα» στις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δεν είχε υπογράψει τα σχετικά Προεδρικά Διατάγματα για την επιλογή Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας.

Back to top button