COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Τι συμβαίνει με την Δικαιοσύνη; Μετά τον “δράκο των Εξαρχείων”, που είχε αποφυλακιστεί με δικαστικό βούλευμα, η “μαύρη χήρα” της Σητείας, που έβαλε τον εραστή της να δολοφονήσει τον άνδρα της, σε λίγες μέρες θα κυκλοφορεί ελεύθερη και ωραία!

Κάτι δεν πάει καλά με τις αποφάσεις ωρισμένων δικαστηρίων και δικαστικών συμβουλίων τα τελευταία χρόνια!

Τρανά παραδείγματα τα δύο ακόλουθα:
Ο Σύριος βιαστής των Εξαρχείων είχε βγει από την φυλακή των Γρεβενών με δικαστικό βούλευμα, παρόλο που ήταν φορτωμένος με αδικήματα και εγκληματικές πράξεις,που καλύπτουν τον μισό Ποινικό Κώδικα!

Την συνέχεια την γνωρίζετε όλοι! Κυκλοφορούσε σαν το άγριο θηρίο στο κέντρο της Αθήνας και επετιθετο σε απροστάτευτες γυναίκες για να τις βιάσει!Πιάστηκε από ένα βίντεο, τυχαία! Ποιες επιπτώσεις είχαν οι δικαστές, που τον άφησαν ελεύθερο;

Απάντηση: Καμμία επίπτωση!

Δεύτερη περίπτωση: Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Ανατολικής Κρήτης ουσιαστικά έβγαλε από την φυλακή την Βουλγάρα χήρα ενός σπουδαίου Καρδιολόγου του νησιού, η οποία είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια, για ηθική αυτουργία στην άγρια δολοφονία με καραμπίνα του ανδρός της από τον Βούλγαρο εραστή της, τον οποίο καθοδήγησε η ίδια.

Ο άτυχος καρδιολόγος ,μετακινούμενος από την Ιεράπετρα προς την Σητεία όπου θα έβλεπε ασθενείς του,έπεσε σε ενέδρα,που του είχε στήσει ο Βούλγαρος αστυνομικος-εραστης της γυναίκας του.Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε(πολύ ορθά)ότι ο Βούλγαρος δεν είχε κίνητρο να διαπράξει το ειδεχθές αυτό έγκλημα,αποφαινομενο ότι το κίνητρο το είχε η σύζυγος του καρδιολόγου.Ηθελε να τον βγάλει από την μέση,για να διαχειριστεί την μεγάλη περιουσία του ,ως κηδεμόνας του μικρού γιου τους και για να μπορέσει να απολαύσει την ερωτική σχέση,που διατηρούσε εν κρυπτω,με τον Βούλγαρο αστυνομικό!

Και ενώ η πρωτόδικη απόφαση απέδωσε δικαιοσύνη, στέλνοντας την ηθική αυτουργο (δηλ.την συζυγο)και τον φυσικό αυτουργό(τον Βούλγαρο δολοφόνο)με ισόβια στην φυλακή,ήλθε το Εφετείο να φέρει τα επανω-κατω!

Κυρίως οι ένορκοι επεισθησαν ότι ο Βούλγαρος είχε το κίνητρο, γιατί αυτός,ένα θηρίο 41 ετών,φοβόταν ότι ο άκακος,πονοψυχος και αγαπητός σε όλη την Κρήτη,62χρονος καρδιολόγος θα μάθαινε για τον παράνομο δεσμό και θα…απειλούσε το παιδί του δολοφόνου στην…Βουλγαρία!
Εννοείται ότι το δικαστήριο πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όλα τα στοιχεία,που απεδεικνυαν ότι η σύζυγος προετοίμασε τα πάντα και ότι αυτή αποφάσισε την δολοφονία του γιατρού,χρησιμοποιώντας τον Βούλγαρο εραστή της για εκτελεστικό όργανο!

Η “μαύρη χήρα”, λοιπόν, καταδικάστηκε για απλή συνέργεια και τα ισόβια έγιναν 15 χρόνια! Επειδή, όμως, έκανε την …νοσηλεύτρια στην φυλακή (προφανως ειχε διδαχθεί βοηθητικές νοσηλευτικές υπηρεσίες από τον σπουδαίο επιστήμονα, δολοφονημένο, σύζυγό της) μέτρησαν τα μεροκάματα και αφού κάθισε μέσα περίπου 2,5 χρόνια, που πιάστηκαν διπλά, βγήκε ότι έχει εκτίσει το ένα τρίτο της ποινής της, άρα βγαίνει από την φυλακή για να χαρεί την ζωή της και να απολαύσει την περιουσία του μακαρίτη, ως κηδεμόνας του μικρού γιου τους, αφού πρώτα έστειλε τον πατέρα της οικογένειας στον τάφο!

Back to top button