ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης και Τραμπ; Οι όροι και οι προϋποθέσεις που έθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, για την έναρξη του διαλόγου με την Τουρκία

Στην Τουρκία του Ερντογάν, οι αντιθέσεις μπορεί να μην είναι τόσο προβεβλημένες. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως δεν είναι υπαρκτές. Από τη μία η Τουρκία της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ, η φωτογράφιση της οποίας στην κουζίνα του λευκού παλατιού μπροστά σε ολόχρυση βρύση και λοιπές χλιδές, ασυμβίβαστες με τη ζωή του μέσου Τούρκου, προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Από την άλλη, η χώρα της Εμπρού Τιμτίκ. Μία νεαρή δικηγόρος που φυλακίστηκε και, τελικώς, κατέληξε έπειτα από απεργία πείνας, καθώς κανείς δεν της διασφάλιζε ότι θα είχε μία δίκαιη δίκη. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες, μετά την καταδίκη της για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και πέθανε σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το δικηγορικό της γραφείο. Το Λαϊκό Δικηγορικό Γραφείο ανέφερε στο Twitter ότι η Εμπρού Τιμτίκ πραγματοποιούσε απεργία πείνας απαιτώντας μια δίκαιη δίκη και πως η καρδιά της σταμάτησε να χτυπά νωρίς σήμερα.

Διεθνείς νομικές οργανώσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων επισήμαναν ότι η Τιμτίκ καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πάνω από 13 έτη, και ο συνάδελφός της, ο Αϊτάτζ Ουνσάλ, ξεκίνησε απεργία πείνας τον Απρίλιο «για να ενισχύσει το αίτημά τους για δίκαιες δίκες και για απονομή δικαιοσύνης στην Τουρκία». Οι δύο δικηγόροι είχαν πει ότι θα «συνεχίσουν την απεργία πείνας ακόμη κι αν αυτή οδηγήσει στον θάνατό τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση της 11ης Αυγούστου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αγγλίας και της Ουαλίας, της Διεθνούς Ένωσης Δικηγόρων και άλλων οργανώσεων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button