COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τι ύποπτο κρύβεται πίσω από την καθυστέρηση των εταιρειών με τα εμβόλια; Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις του ιού και γιατί οι κυβερνήσεις των Κρατών δεν αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, αλλά σέρνονται πίσω από τις φαρμακοβιομηχανίες


Της σύνταξης του europost.gr

Μέσα σε ατμόσφαιρα μιας περίεργης σύγχυσης κινούνται τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις, που σημειώνονται σε διεθνές επίπεδο, γύρω από το θέμα της πανδημίας. Πολλά ερωτηματικά γεννώνται στην διεθνή κοινή γνώμη, από το γεγονός ότι, πρώτα η Pfizer και μετά και άλλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων, δηλώνουν αδυναμία στο να παραδώσουν εγκαίρως τις ποσότητες, που είχαν συμφωνηθεί, ώστε να προχωρήσει ομαλά ο εμβολιασμός στις χώρες του Δυτικού Κόσμου. Οι δικαιολογίες, που προβάλλονται είναι μάλλον αστείες: Μεταξύ αυτών διαβάσαμε ότι… «Υπέστη βλάβη το εργοστάσιο της Pfizer και η μειώθηκε η γραμμή παραγωγής!». Πρόκειται ασφαλώς για αστειότητες, σχετικά με τις οποίες διακεκριμένοι λοιμωξιολόγοι από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες (και από την Ελλάδα) αναρωτιούνται τι ακριβώς θέλουν να καλύψουν;

Η αντίδραση της Ιταλίας

Ορισμένες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις παρουσιάζονται πιό θαρραλέες από την Ελληνική κυβέρνηση και απειλούν ήδη τις μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες με μηνύσεις και αστικές αγωγές, ώστε να τις εξαναγκάσουν να ακολουθήσουν με συνέπεια τις υποχρεώσεις, που έχουν αναλάβει για την παράδοση των εμβολίων.

Ο Ιταλός Πρωθυπουργός Τζιουζέπε Κόντε προειδοποίησε την Pfizer με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και με δικαστικό αγώνα εναντίον της, εάν καθυστερήσει τις παραδόσεις των εμβολίων και μπλοκάρει τον εμβολιασμό του Ιταλικού πληθυσμού.

Άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, εστράφησαν προς την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν και συμφώνησαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες από το Ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V.

Εικόνα ντροπής παρουσιάζει η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εδρεύει στις Βρυξέλλες, διαχειρίζεται το τεράστιο θέμα της δημόσιας υγείας των Ευρωπαϊκών λαών με έναν τόσο αμήχανο και ανεπαρκή τρόπο, που συγκροτεί μία εικόνα ντροπής για την έλλειψη ικανών ηγεσιών στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Πέρα από την προφανή ανεπάρκεια της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Βέλγου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ρεσιτάλ ανικανότητας δίνει και η αρμοδία Ευρωπαίο Επίτροπος για θέματα Υγείας, Κυπρία, Στέλλα Κυριακίδου.

Είναι δυνατόν μια ολόκληρη Ευρώπη, που αποτελεί παγκόσμια υπερδύναμη και έχει χώρες στους κόλπους της, που είναι πυρηνικές δυνάμεις, να εκβιάζεται  από δύο – τρείς πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες; Στο κάτω – κάτω, αν δεν μπορούν να παράξουν τις απαραίτητες ποσότητες εμβολίων, ώστε να εμβολιαστεί εγκαίρως ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός και να γλυτώσουμε χιλιάδες θανάτους και εκατομμύρια νέα κρούσματα, οφείλουν να εξαναγκαστούν από την Ε.Ε να πουλήσουν τις πατέντες κατασκευής των εμβολίων, ώστε να δημιουργηθούν νέες γραμμές παραγωγής στην Ευρώπη και στην Αμερική με την παρέμβαση των Κρατών!

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Εν τω μεταξύ, πολλαπλασιάζονται οι ανησυχίες για τις διαδοχικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού , που εμφανίζονται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες επιμένουν ότι η λεγόμενη «Βρετανική μετάλλαξη» καλύπτεται από το εμβόλιο της Pfizer, αλλά ανησυχούν για τις επιπτώσεις των μεταλλάξεων, που προέρχονται από την Βραζιλία και από την Νοτ. Αφρική.

Αλλά και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις η ηγεσία των Βρυξελλών εξακολουθεί να επιδεικνύει την πλήρη αμηχανία της, κινούμενη με βραδύτατους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να την υπερβαίνουν τα γεγονότα.

Back to top button