ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς με απολαυστικό παγωτό βανίλια

Advertisement

Αυτές οι τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς είναι όνειρο! Αφράτες, γευστικές και γεμάτες με ζεστή αγάπη. Η τέλεια συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά, φέρνοντας στο μυαλό εικόνες από το σπίτι της γιαγιάς, με την κουζίνα γεμάτη με μυρωδιές και γέλια.

Τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς με απολαυστικό παγωτό βανίλια

 

Τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς με απολαυστικό παγωτό βανίλια

Advertisement

Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη γεύσης. Η τραγανή κρούστα δίνει τη θέση της σε μια αφράτη και ζουμερή σάρκα, που λιώνει στο στόμα. Το μέλι ταιριάζει τέλεια με την απαλή γεύση της ζύμης, δημιουργώντας μια αρμονία που σε κάνει να θέλεις να φας άλλη μία και άλλη μία.

 

Τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς με απολαυστικό παγωτό βανίλια

Υλικά:

1 ποτήρι γάλα χλιαρό
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
2 κ.σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού αλάτι
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 3-4 φλιτζάνια)
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Advertisement

Τηγανίτες φουσκωτές της γιαγιάς με απολαυστικό παγωτό βανίλια

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σιγά σιγά, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτός ούτε πολύ αραιός.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό στο ζεστό λάδι.
Τηγανίζουμε τις τηγανίτες για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε ζεστές με μέλι, μαρμελάδα, Nutella, ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Προτάσεις :

Μπορείτε να προσθέσετε στο χυλό ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για extra γεύση.
Μπορείτε να ψήσετε τις τηγανίτες και στο φούρνο στους 180°C για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button