Για όργιο δαπανών από την «πολιορκούμενη», όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου με στόχο να κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων κάνουν λόγο οι Times του Λονδίνου.

Αναφερόμενη στην πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι η απόφαση εγκρίθηκε από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο «μετά τις συντριπτικές ήττες που υπέστη το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές».

Oι Τimes σημειώνουν ότι «ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου θα αρχίσει “άμεσες προσλήψεις” προσλαμβάνοντας ένα πρώτο κύημα 5.250 δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητών λυκείων για το 2020-2021 και οι υπόλοιποι θα προσληφθούν για το επόμενο σχολικό έτος» και θυμίζουν ότι το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σηκώσει το κύριο βάρος των απολύσεων στον κρατικό τομέα, όταν η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση έκοψε έως και 15.000 θέσεις κατ’ απαίτηση των διεθνών πιστωτών,ενώ πάνω από 8.500 δάσκαλοι πλήρους απασχόλησης έχασαν τις δουλειές τους ή οδηγήθηκαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Υπογραμμίζει, δε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τη συντηρητική αντιπολίτευση και τους εταίρους στην ευρωζώνη για τις προσλήψεις που προωθεί τώρα καθώς οι τελευταίοι «φοβούνται ότι οι υπερβολικές δαπάνες μπορούν να εκτροχιάσουν πολύχρονες δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις. Η εκστρατεία προσέγγισης [των ψηφοφόρων] από την κυβέρνηση δέχθηκε ήδη ένα πλήγμα.

Tην Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σταμάτησε ένα κύμα προσλήψεων στη Βουλή, όταν η αντιπρόεδρός του [σ.σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου] και σημαίνον στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε την επιρροή της για να εξασφαλίσει μια καλά αμειβόμενη θέση εργασίας για την κόρη της».


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα