Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση δίνει ποταμούς δισεκατομμυρίων απόν τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού για να αγοράσει εξοπλιστικά συστήματα από το εξωτερικό χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία συμπαραγωγής τους με την Ελλάδα η «μικρή» Αλβανία όχι μόνο εξοπλίζεται αλλά αρχίζει κι αναπτύσσει τη δική της πολεμική βιομηχανία με τη βοήθεια της Δύσης.
Την ώρα που η Ελλάδα εισάγει όπλα και πληρώνει δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, η Αλβανία γίνεται συμπαραγωγός σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα με τους Γερμανούς και παίρνει και πυραύλους Javelin από τη Lockheed Martin
Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση Ράμα συμφώνησε πριν από λίγο καιρό με τη Γερμανία για τη συμπαραγωγή στη χώρα των Βαλκανίων αρμάτων μάχης κ τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς πεζικού. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε στα Τίρανα ότι η αμερικανική εταιρία Lokheed Martin θα προμηθεύσει τις αλβανικές ένοπλες δυνάμεις με αντιαρματικούς πυραύλους Javelin.
Το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα θα ενταχθεί σύντομα στο αλβανικό στρατιωτικό οπλοστάσιο, προσδίδοντας σημαντικά αυξημένες επιχειρησιακές δυνατότητες. Οι πύραυλοι «Javelin» έχουν διακριθεί για την αποτελεσματικότητά τους, ιδιαίτερα στο πεδίο της Ουκρανίας κατά ρωσικών αρμάτων μάχης, θεωρούνται από τα πλέον σύγχρονα αντιαρματικά μέσα παγκοσμίως.
Η απόκτηση του εν λόγω εξοπλισμού εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στρατιωτικού εκσυγχρονισμού, το οποίο στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας και στην εναρμόνισή της με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ. Ο Αλβανός υπουργός Άμυνας επισήμανε πως η επιλογή της Lockheed Martin – της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας διεθνώς – αντανακλά τη δέσμευση της Αλβανίας στην ενίσχυση της στρατιωτικής της αξιοπιστίας και της εδαφικής της ασφάλειας.
Την ώρα που η Ελλάδα εισάγει όπλα και πληρώνει δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, η Αλβανία γίνεται συμπαραγωγός σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα με τους Γερμανούς και παίρνει και πυραύλους Javelin από τη Lockheed Martin
Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν υφίσταται άμεση απειλή ή λόγος ανησυχίας για την εθνική ασφάλεια, καθώς η Αλβανία αποτελεί μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας και καλύπτεται από τη ρήτρα συλλογικής άμυνας του Άρθρου 5 του Καταστατικού Χάρτη του ΝΑΤΟ. Υπογράμμισε όμως ότι η χώρα παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της αποτρεπτικής της ισχύος και στην εμβάθυνση της συμμετοχής της στις κοινές αμυντικές πολιτικές της Συμμαχίας.
Τέλος, αναφέρθηκε και σε πρόσθετες μελλοντικές προμήθειες ή αμυντικές δωρεές από τις Ηνωμένες Πολιτείες – στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας – αλλά και από άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι η ενίσχυση της αμυντικής παρουσίας της Συμμαχίας στην περιοχή στοχεύει, μεταξύ άλλων, και στην αποτροπή ενεργειών από εξωτερικούς παράγοντες ή πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την επαναφορά αναχρονιστικών πρακτικών, όπως η επαναχάραξη σφαιρών επιρροής ή η επιβολή ισχύος δια της βίας.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα