ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την πλάτη στον τοίχο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές: «Είναι ψέματα!» – Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης – Προσωπική επίθεση του Πρωθυπουργού στον Βαγγέλη Μαρινάκη, χωρίς να τον κατονομάσει -Ολόκληρη η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento» για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη λίστα με τους 33 υπουργούς, βουλευτές και επιχειρηματίες που παρακολουθούνταν.

Σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει για τις νέες αποκαλύψεις. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα νευρικός, την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί αναβρασμός και οργή.

«Πρόκειται περί απίστευτου ψέματος. Χωρίς κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο και χωρίς καμία σύνδεση με μένα που κατηγορούμαι ότι ήμουν ο ιθύνων νους». Με ανεβασμένο τον τόνο της φωνής του, ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε το δημοσίευμα «άκρως επικίνδυνο», υποστηρίζοντας ότι κανένας δεν πιστεύει ότι ο ίδιος είναι ο εγκέφαλος των παρακολουθήσεων: «Υπάρχει Έλληνας που μπορεί να πιστεύει ότι μέσα σε όλα που είχα να διαχειριστώ παρακολουθούσα τον υπουργό Εξωτερικών και τόσα πρόσωπα;», αναρωτήθηκε.

Επίθεση στον Βαξεβάνη και στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο Μητσοτάκης επιτέθηκε στον εκδότη και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία: «Το δημοσίευμα μιλά για μία σειρά από ονόματα που δήθεν ήταν σε παρακολούθηση χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι αυτό συνέβαινε και με καμία σύνδεση με εμένα προσωπικά που κατηγορούμαι ως σκευωρός. Υπάρχει κανένας που πιστεύει αυτά τα τρεισήμισι χρόνια στο ελεύθερο μου χρόνο ότι όσα έχουν συμβεί σε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια παρακολουθούσα συζύγους τις συζύγους υπουργών. Είναι δυνατόν να πέφτει η πολιτική ζωή του τόπου τόσο χαμηλά και να καταγράφεται μια ιστορία χωρίς κανένα στοιχείο».

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Τσίπρας κρύβεται πίσω από τον Βαξεβάνη και το δημοσίευμα: «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον Βαξεβάνη, υποστήριξε: «Όχι απλά συκοφάντης αλλά και εθνικά επικίνδυνος ο κ. Βαξεβάνης. Ο μόνος που εμπλέκεται ανοικτά και με αποφάσεις αμερικανικού δικαστηρίου με ροή ρωσικού χρήματος. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας με στόχο για να βουλιάξει τον τόπο σε μία απίστευτη λάσπη.Ο Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος με απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου το 2016 εμπλέκεται σε ροή ρωσικών κεφαλαίων στην Ελλάδα. Δεν θα σταθώ στην ιστορία καθενός. Θα την κρίνουν οι πολίτες. Δεν γίνεται η πολιτική ζωή του τόπου να κατηγορείται ο πρωθυπουργός για παρακολούθηση υπουργών του. Και είναι υπεύθυνος αποκλειστικά ο κ. Βαξεβάνης».

Για το Predator απάντησε: «Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν υπάρχει το λογισμικό Predator. Δεν το γνωρίζω και πρέπει να το μάθουμε ποιος και γιατί το χρησιμοποιεί. Θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα ξεδιαλύνουμε αυτό το κουβάρι» ενώ ισχυρίστηκε ότι τον στοχοποιούν επειδή θέλει να πάει τη χώρα μπροστά… «Εδώ και επτά χρόνια στοχοποιούμαι προσωπικά γιατί έχω αναλάβει να πάω τη χώρα μπροστά» δήλωσε.

Δημοφιλείς ειδήσεις Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
Κάλεσε τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας
Στη συνέχεια κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας: «Προκαλώ τον Τσίπρα να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας. Και να τοποθετηθεί η Βουλή εάν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό» είπε και πρόσθεσε: «Θέλει να διασπείρει διχασμό μέσα στη ΝΔ. Να μην αισθάνεται ασφαλής για τις επικοινωνίες του. Μιλάω καθημερινά με τους υπουργούς μου. Τους εμπιστεύομαι. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος σήμερα ότι παρακολουθώ τα τηλέφωνα των υπουργών μου, των συζύγων τους κ.λ.π», είπε.

«Θα δεχθώ την πρώτη από τις τέσσερις προτάσεις του κ. Τσίπρα. Ακολουθεί ό,τι και όλος ο λαϊκισμός. Αμφισβητεί εκ των προτέρων το αποτέλεσμα των εκλογών. Έχω χρέος να μην αφήσω τη χώρα να βουλιάξει στον βούρκο και να οδηγήσω τη χώρα με ασφάλεια σε εκλογές. Προφανώς δεν πρόκειται να αποδεχθώ καμία προϋπόθεση εκτός αυτών που ορίζει το Σύνταγμα» είπε μεταξύ άλλων και απάντησε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δεν θα συρθώ σε πρόωρες εκλογές από επαγγελματίες εκβιαστές που αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν».

Back to top button