ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Από την πυρκαγιά στις αποθήκες πυρομαχικών των F-16 στη Νέα Αγχίαλο μέχρι τις φωτιές στον στρατηγικό και ενεργειακό κόμβο της Αλεξανδρούπολης: Η ανικανότητα των κρατικών μηχανισμών γίνεται “μεταδοτική νόσος” και απειλεί και τις δομές Εθνικής Ασφάλειας!

Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, που δεν έχει τελειώσει ακόμη, διαλύθηκε πλήρως η επικοινωνιακή φούσκα του λεγόμενου “επιτελικού κράτους”, κατά την έννοια, που την προέβαλλε όλο το κυβερνητικό και μιντιατικό σύστημα.

Όχι, βεβαίως, ότι ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για τα χάλια του Ελληνικού Κράτους, από την συγκρότηση του μέχρι σήμερα! Η βασική ευθύνη του πρωθυπουργού είναι άλλη και συνίσταται στο ό,τι ζήτησε και πήρε δύο φορές ισχυρή εντολή από τον λαό μας για να εξαλείψει όλες τις γνωστές παθογένειες και στην πράξη αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν βελτιώθηκε ουσιαστικά, για να μην πούμε ότι τα πράγματα σε κάποιους πολύ ευαίσθητους τομείς έγιναν ακόμη χειρότερα!

Εξηγούμεθα: Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν ότι στα θέματα, που σχετίζονται με την Εθνική Ασφάλεια υπάρχει μια νησίδα αποτελεσματικότητας, που δεν μπορεί να την αγγίξει ο ωκεανός της ανικανότητας και της χαοτικής κατάστασης, που καλύπτει παντού τις δομές και τις λειτουργίες του υπολοίπου δημόσιου τομέα!

Δυστυχώς, όμως, αυτό το καλοκαίρι τα προσωπεία και οι καλύπτρες έπεσαν και φάνηκε ότι οι παθογένειες του Κράτους έχουν την μορφή μεταδοτικής νόσου, η οποία αγγίζει και προσβάλλει πλέον και τους μηχανισμούς Ασφαλείας της κοινωνίας, αλλά και της Πατρίδος!

Το europost.gr γνωρίζει πολλά “ενδότερα” για τα πρωτοφανή γεγονότα της Νέας Αγχιάλου, όταν παραδόθηκαν στην μανία της πυρκαγιάς και καταστράφηκαν με το πολύτιμο περιεχόμενο τους αποθήκες πυρομαχικών των F16! Ενώ τα πολεμικά μας αεροπλάνα υποχρεώθηκαν να μετακινηθούν άρον άρον σε άλλη αεροπορική βάση για να μην απειληθούν από τις φλόγες, που πλησίαζαν!

Και τώρα ο Έβρος! Η Αλεξανδρούπολη. Αυτός ο μοναδικής γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας στρατιωτικός και ενεργειακός κόμβος!

Μα, η κλιματική κρίση, θα πουν ορισμενοι!
Απάντηση: Οι δομές και οι υποδομές Εθνικής Ασφάλειας της χώρας πρέπει να είναι απολύτως προστατευμένες, έναντι παντός κινδύνου! Τελεία και παύλα! Αλλοίμονο μας αν η διαγνωσθείσα …”λοίμωξη” στον οργανισμό λειτουργίας των δομών Ασφαλείας της χώρας, μετατραπεί σε μεταστατικό καρκίνωμα!

Η Ακρόπολη, τα στρατόπεδα, τα πολεμικά μας αεροδρόμια, οι ναύσταθμοι, τα μουσεία μας και οι εκκλησίες μας δεν πρέπει να καίγονται, ο κόσμος να χαλάσει!

Προσοχή: Αυτό το καλοκαίρι της…”περιορισμένης ευθύνης” φάνηκαν “ραγίσματα”, που απαιτούν την άμεση εφαρμογή σχεδίου συνολικής ανασυγκρότησης!

Αλλά ποιος από το σημερινό πολιτικό σύστημα (κυβέρνηση και αντιπολίτευση)μπορεί να το καταρτίσει και να το εφαρμόσει με επιτυχία στην πράξη;

Back to top button