COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά τις σφαγές των Αρμενίων από τους Τουρκο-Αζέρους, σειρά έχει η Κύπρος, λέει γνωστή Κυπρία πολιτικός, τονίζοντας σε δραματικό τόνο: «Κανείς δεν θα βγάλει άχνα!»

Μετά την σφαγή των Αρμενίων στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ από τους Τουρκο-Αζέρους, έρχεται η σειρά της Κύπρου, προειδοποιεί η διακεκριμένη Κυπρία πολιτικός Ελένη Θεοχάρους. Και προσθέτει σε δραματικούς τόνους: «Κανείς δεν θα βγάλει άχνα!».

Η κα Θεοχάρους είναι πρώην Ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανήκει στην Πατριωτική πτέρυγα της Κυπριακής πολιτικής ζωής. Διετέλεσε κορυφαίο στέλεχος του «Δημοκρατικού Συναγερμού», δηλαδή του Κεντροδεξιού κόμματος της Κύπρου, από το οποίο προέρχεται ο σημερινός Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Με ανάρτησή της επισημαίνει την απελπιστική εγκατάλειψη των Χριστιανών Αρμενίων, που ζούν στον Καύκασο, στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ και καταγγέλλει τον συνεχιζόμενο σφαγιασμό τους από τις μικτές δυνάμεις Αζέρων και φιλοτούρκων μισθοφόρων, με τη βοήθεια των εξοπλιστικών συστημάτων, των πυραύλων, των αεροπλάνων και των drones, που έχει στείλει στην περιοχή ο ίδιος ο Ερντογάν.

«Χωρίς αντιαεροπορική άμυνα, και με απούσα την πολεμική αεροπορία της Αρμενίας, καθ’ όλη την χθεσινή μέρα και όλο το βράδυ οι Αζέροι – και οι Τούρκοι -βομβάρδιζαν τις πόλεις Στεπανακέρτ και Σιουσί. Συντελείται μαζική σφαγή αμάχων. Σε κανένα δελτίο ειδήσεων δεν αναφέρθηκε λέξη.», αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Ελένη Θεοχάρους.

Η περίεργη σιωπή των Ελληνικών ΜΜΕ
Η αλήθεια είναι πως ούτε η Ελληνική κυβέρνηση και φυσικά ούτε τα Ελληνικά ΜΜΕ θέλουν να παρουσιάζονται ειδήσεις σχετικά με το μέτωπο του Ναγκόρνο Καραμπάχ διότι η αζεροαρμενική σύγκρουση παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με την ελληνοτουρκική.

Ένας Ορθόδοξος λαός δέχεται επίθεση από τουρκικές φυλές (όπως είναι οι Αζέροι και οι Τουρκμένοι μισθοφόροι της Συρίας που έχουν μεταφερθεί εκεί από τον Ρ.Τ.Ερντογάν).

Οι Αρμένιοι αριθμητικά είναι αρκετά λιγότεροι από τους Αζέρους (οι οποίοι είναι τουρκικό έθνος).

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ το οποίο είναι αρμενικός θύλακας αλλά επισήμως δεν είναι Αρμενία παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με την Κύπρο η οποία είναι ελληνική και δέχεται συστηματικές επιθέσεις από την Άγκυρα σε κάθε επίπεδο, ώστε να τεθεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Μέχρι εδώ έχουμε ομοιότητες. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Οι Αρμένιοι παλεύουν με κάθε μέσο και τρόπο εναντίον υπέρτερων αριθμητικά δυνάμεων για να υπερασπιστούν τα εθνικά τους κυριαρχικά δικαιώματα και πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος και συνεχίζουν να το κάνουν παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Αυτό φέρνει σε δύσκολη θέση πολλούς στην Αθήνα που θα έπρεπε να εξηγήσουν γιατί η Ελλάδα δεν πράττει το ίδιο.

Η κοινή μοίρα του Ελληνισμού
Η κα Θεοχάρους γράφει αυτά που γράφει, για να αναδείξει την αδιαφορία της Χριστιανικής Ευρώπης απέναντι στο όργιο της σφαγής των ανυπεράσπιστων Αρμενίων, που ζούν στον θύλακα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.
Οι Αρμένιοι είναι πανάρχαιος λαός της περιοχής, την οποία κατοικούσαν χιλιάδες χρόνια πριν έλθουν πό τα βάθη της Ασίας και εγκατασταθούν στις γύρω περιοχές, οι Νομάδες Τουρκογενείς Αζέροι.

Το ναγκόρνο – Καραμπάχ είναι γεμάτο από Χριστιανικές εκκλησίες, μοναστήρια και ιερά σύμβολα της Χριστιανικής πίστης και θεωρείται λίκνο της Αρμενικής παρουσίας στην περιοχή του Καυκάσου.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι και η σύμμαχος με την Αρμενία Ρωσία, του Ορθόδοξου Χριστιανού ηγέτη Πούτιν, ενώ διαμαρτύρεται για την εξέλιξη των μαχών, δεν κάνει τίποτα στην πράξη για να σταματήσει την ραγδαία προέλαση των Τουρκο-Αζέρων προς την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, αλλά και τις δολοφονικές επιθέσεις της συμμαχίας Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν εναντίον του αμάχου Αρμενικού Χριστιανικού πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή. Οι άγριες αυτές επιθέσεις έχουν έναν σκοπό: Να εκριζώσουν από τα πατρογονικά τους εδάφη εκατοντάδες χιλιάδες Αρμενίους και να οδηγήσουν όσους κατορθώσουν να επιβιώσουν στον δρόμο της προσφυγιάς και της εγκατάλειψης.

Όλα αυτά ‘κάτι’ μας θυμίζουν στο europost.gr! Μας θυμίζουν τη βάρβαρη Τουρκική Εισβολή στην Κύπρο και την συνεχιζόμενη Κατοχή του Βόρειου κομματιού της Κυπριακής Δημοκρατίας από τα Τουρκικά στρατεύματα του Αττίλα.

Η διακεκριμένη πολιτικός της Κύπρου Ελένη Θεοχάρους έχει ένα μεγάλο δίκιο: Η στρατηγική του Ερντογάν είναι ενιαία και θα εκδηλωθεί παντού με τον ίδιο ακριβώς τρόπο: Όπως σφαγιάζει σήμερα τους Αρμενίους, με τη Χριστιανική Δύση να σιωπά και να κάνει -εκ παραλλήλου με τον Πούτιν- πετρελαϊκές μπίζνες με τους Αζέρους, έτσι θα κλιμακώσει σε λίγο καιρό την επίθεσή του εναντίον του Ελληνισμού! Και του Κυπριακού και του Ελλαδικού, σε όλα τα μέτωπα, που ενδιαφέρουν την ιμπεριαλιστική Τουρκία: Κύπρος, Ανατολική Μεσόγειος, Αιγαίο και Δυτική Θράκη.

Η παρέμβαση της κας Ελένης Θεοχάρους πατάει το κουμπί του κόκκινου συναγερμού! Υπάρχουν, άραγε, πολλά ανοιχτά αυτιά στην Αθήνα και την Λευκωσία, που είναι έτοιμα να ακούσουν;

Back to top button