Τίτλοι του τέλους, για το ιστορικό delicatessen «Αφοί Βασιλόπουλοι» στο κέντρο της Αθήνας.

Το κατάστημα έκλεισε μετά από 112 χρόνια λειτουργίας, καθώς η ζήτηση και η κίνηση είχε μειωθεί και οι μέτοχοι αποφάσισαν να παραχωρήσουν τον χώρο στην αλυσίδα καταστημάτων Κρητικός.

Το κατάστημα, είχε ανοίξει στην οδό Σταδίου το 1907 και το 2012 μεταφέρθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Το 1907, οι επιχειρηματίες Αλεξάνδρου και Τσολίνα συνεργάστηκαν για το delicatessen που θα εξασφάλιζε «εδώδιμα αποικιακά», όπως τσάϊ, καφέ, πιπέρι και αλλά εισαγόμενα προϊόντα στους κατοίκους της πόλης.

Το 1950 η ιδιοκτησία πέρασε στους αδερφούς Βασιλόπουλους, Γεράσιμο και Χαράλαμπο, που ανανέωσαν και εμπλούτισαν τον κατάλογο των προϊόντων, καταφέρνοντας να καθιερώσουν το μαγαζί στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας της Αθήνας.

Το 2008, η επιχείρηση εξαγοράστηκε από τον Γιώργο και τον Παναγιώτη Μαστοράκο, πατέρα και υιό, που συνέχισαν την «παράδοση» με γκουρμέ προϊόντα υψηλής ποιότητας. Το ιστορικό κατάστημα καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Αθήνα, τον Φεβρουάριο του 2012. Το μόνο που διασώθηκε τότε ήταν η ταμπέλα του, που μεταφέρθηκε στις νέες εγκαταστάσεις, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα