Η πανακότα (panna cotta = μαγειρεμένη κρέμα) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθώς αποτελεί μια κομψή & δροσερή κρεμώδη βάση για διαφορετικές γεύσεις που θα την εμπλουτίσουν, από πορτοκάλι, όπως στή προηγούμενη συνταγή μας, ως καφέ, καραμέλα, μέλι ή διάφορα φρούτα. Σ’ αυτή τη συνταγή θα συνδυάσουμε την πανακότα με φράουλα, σε πιο ανοιξιάτικη διάθεση.
Το απόλυτο γλυκό ψυγείου: Πανακότα με σιρόπι φράουλας και μπισκότο
Υλικά
Για την πανακότα
400 γρ. γάλα
140 γρ. ζάχαρη
30 γρ. φύλλα ζελατίνης
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
225 γρ. ΠΤΙ ΜΠΕΡ Παπαδοπούλου
Για το σιρόπι φράουλας
200 γρ. φράουλες
220 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό
Το απόλυτο γλυκό ψυγείου: Πανακότα με σιρόπι φράουλας και μπισκότο
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, και την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουν την πρώτη βράση.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε και τη μαλακωμένη ζελατίνη χωρίς το νερό. Τα ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.
Προσθέτουμε τα τριμμένα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ και τα τοποθετούμε σε φόρμες της αρεσκείας μας. Τα αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι φράουλας. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Αφού βράσουν για 5 λεπτά, τα λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ.
Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας, διάφορα φρούτα (φράουλες, βατόμουρα) και από πάνω προσθέτουμε τριμμένα μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα