Το άρθρο της Ακρίτα και η απάντηση του Άδωνι…

 

Με ένα ειρωνικό κείμενο που δημοσίευσαν Τα Νέα σχολίασε η Ελενα Ακρίτα την πρωτοβουλία του Αδωνι Γεωργιάδη να διαβάζουν τα παιδιά Αρχαία Ελληνικά κείμενα σε σκύλους. Από την πλευρά του, ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε την κ. Έλενα Ακρίτα «κομπλεξική γυναίκα» και προχώρησε σε μία σειρά από διευκρινίσεις για τα σχετικά μαθήματα, που κάνει στη σχολή του.

Για την πλήρη ενημέρωση των αναγνωστών του europost.gr παραθέτουμε την άποψη και της μιας και της άλλης πλευράς.

Το πλήρες κείμενο του άρθρου της κ. Ακρίτα έχει  ως εξής:

«Είδα προχθές ένα κοκονάκι και μου απήγγειλε Ησιόδου Θεογονία νεράκι. Πέσανε τα μούτρα μου, να μην το πώ; Πολύ το ντράπηκα το ξένο το σκυλί. Εμείς τέσσερα σκυλιά έχουμε και μας βγήκαν όλοι στούρνοι».

Επιστρέφοντας σπίτι λοιπόν η Ελενα Ακρίτα αποφάσισε να συνετίσει τα σκυλιά της, γράφει:

«Οταν γυρίσαμε σπίτι τα μάζεψα ολα και τους δήλωσα πως θα τα γράψω στην σχολή του Αδώνιδος. Να ξεστραβωθούν, να πάρουν πεντε εφόδια, η ζωή δεν είναι λιάζομαι, ρεύομαι και κυνηγάω την ουρά μου. Στην αγορά εργασίας περιμένουν ουρά οι σκύλοι, ποιόν θα προτιμήσει ο εργοδότης; Το σκυλί το καταρτισμένο, που θα του απαγγείλει κι έναν θρήνο της Αντιγόνης, η τον Αρη μου, που ότι ευφυέστερο έχει κάνει στην ζωή του είναι θα θαυμάζει με τις ώρες τα κακά του;»

Και η Ελενα Ακρίτα καταλήγει:

«Δεν με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Με πειράζει που διδάσκει σκυλιά ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ»

Οι απαντήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, με ανακοίνωση που έβγαλε η σχολή του έδωσε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται η Ελενα Ακρίτα είναι ένα πείραμα που διευκολύνει τα παιδιά στην ανάγνωση και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ανάγνωση κειμένων με την βοήθεια των σκύλων.

Στο «μάθημα δεν διάβασαν μόνο αρχαία κείμενα αλλά και κείμενα ελληνικής λογοτεχνίας και παραμύθια και κόμικς, συμμετείχαν παιδιά από διαφορετικούς φορείς όπως για παράδειγμα πρόσκοποι, ενώ αντίστοιχα προγράμματα τρέχουν σε χώρες του εξωτερικού τα οποία υποστηρίζουν τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας».

Μάλιστα όπως γράφει ένας από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα «τα παιδιά που ήρθαν, ενώ στην αρχή είχαν συστολή και ήταν κλειστά, τελικά βρέθηκαν αγκαλιά με τα σκυλιά, τσιρίζοντας από χαρά. Σημειώνεται οτι ανάλογα προγράμματα είχαν μεγάλη επιτυχία στην Μεγάλη Βρετανία και βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν το διάβασμά τους και την ικανότητα στο διάβασμα, χρησιμοποιώντας σκυλιά. Αφού έτσι τα παιδιά δεν φοβούνται να κάνουν λάθη και διαβάζουν χωρίς στρες λκαι φόβο ότι κάποιος θα τους διορθώσει. Και βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους στο διάβασμα- χάρη στους υπομονετικούς σκύλους που τους ακούνε…- βελτιώνουν και τις επιδόσεις τους στην μελέτη και γενικά στα μαθήματα».

Ο Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε στο ….ανηλεές τρολάρισμα που υπέστη από την κα Ακρίτα στα Νέα με το εξής σχόλιο στο twitter:

«Τρολάρισμα στα σκυλιά και στον Άδωνι, αλλά μήπως κάνετε λάθος; Η καλύτερη απάντηση σε όσους, από μίσος σε μένα και προφανή έλλειψη Παιδείας τρολάρισαν τα παιδιά είναι η ίδια η εκδήλωση. Φυσικά κάνει λάθος η κα Ακρίτα, η εκδήλωση δεν ήταν δική μου, ήταν όμως καταπληκτική, η μέθοδος έχει αποτέλεσμα, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα! Ευχαριστώ την κα Σταθοπούλου και την ομάδα της.»


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα