ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ ‘βλέπει’ κοινωνική έκρηξη εάν δεν μειωθεί ο πληθωρισμός! Δραματική προειδοποίηση από την γενική διευθύντρια, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα!

Δεν μάσησε τα λόγια της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και προειδοποίησε πως «ο κόσμος θα βγει στους δρόμους σε όλη την υφήλιο αν δεν ληφθούν βήματα για την προστασία όσων είναι πιο ευάλωτοι στον πληθωρισμό».

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτός ο σωρευτικός αντίκτυπος των πολλαπλών κρίσεων δοκιμάζει ήδη την υπομονή και την αντοχή των ανθρώπων. Και αν δεν ληφθούν μέτρα για τη στήριξη των πιο ευάλωτων θα υπάρξουν συνέπειες» τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στο CNN.

«Αν δεν οδηγήσουμε τον πληθωρισμό χαμηλότερο, αυτό θα πλήξει τους πιο ευάλωτους, επειδή μια έκρηξη στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων για αυτούς που βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική θέση είναι μια δυσκολία για τους φτωχούς ανθρώπους είναι τραγωδία. Οπότε σκεφτόμαστε πρώτα τους φτωχούς ανθρώπους όταν τασσόμαστε υπέρ της αποφασιστικής καταπολέμησης του πληθωρισμού» κατέληξε η Γκεοργκίεβα.

Back to top button