ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά που “έσπασε” το ίντερνετ: Μπορείτε να το φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ με τη συνταγή της Αργυρώς

Σε χρόνο ρεκόρ μπορείτε να φτιάξετε αυτό το γλυκό ψυγείου, το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά, που έσπασε το ίντερνετ, ακολουθώντας τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Εύκολο γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ ανανά. Αυτό το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά, είναι μια πολύ ελαφριά συνταγή με υπέροχη γεύση. Η τέλεια καλοκαιρινή απόλαυση!

Υλικά 

Για το γιαουρτογλυκό με ανανά

Χορηγούμενο

  • 2 κουτιά ανανάς
  • 1 συσκ. ζελέ ανανάς
  • 1 φάκελος μείγμα για σαντιγί +200ml γάλα
  • 1 kg γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • Φρέσκο φυστίκι Αιγίνης αλεσμένο
  • Λίγο γλυκό κρασί για το γαρνίρισμα
Το δροσερό γιαουρτογλυκό με ανανά που “έσπασε” το ίντερνετ: Μπορείτε να το φτιάξετε σε χρόνο ρεκόρ με τη συνταγή της Αργυρώς

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Χορηγούμενο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε πρώτα τις κονσέρβες του ανανά και τις στραγγίζουμε καλά.

Κρατάμε 4 φέτες για το γαρνίρισμα και ψιλοκόβουμε όλες τις υπόλοιπες.

Για το γιαουρτογλυκό με ανανά παίρνουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι του ανανά και διαλύουμε μέσα σε αυτό τα 2 φακελάκια του ζελέ.

Ανακατεύουμε συνεχώς επάνω στη φωτιά, προσέχοντας ωστόσο να μη φουσκώσει το ζελέ βράζοντας.


Μόλις λιώσει καλά η σκόνη, βάζουμε το ζελέ σε ένα μπολ για να κρυώσει, μέχρι να πήξει πάρει την υφή του μελιού.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και προσθέτουμε το γιαούρτι.

Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το ζελέ.

Ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και τον κομμένο ανανά στο γιαουρτογλυκό και ανακατεύουμε καλά.


Βάζουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά μέσα σε ένα γυάλινο μπολ.

Το στρώνουμε ωραία με την ανάποδη ενός μεγάλου κουταλιού, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.

Το γλυκό αυτό το φτιάχνουμε από το βράδυ για να το παρουσιάσουμε την επόμενη μέρα.


Για το σερβίρισμα

Όταν βγάλουμε το γιαουρτογλυκό με ανανά από το ψυγείο και πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με φιστίκι Αιγίνης.

Στη μέση τοποθετούμε μία ροδέλα ανανά και στο κέντρο της βάζουμε ένα κερασάκι.

Τις υπόλοιπες ροδέλες που κρατήσαμε τις κόβουμε και τις γαρνίρουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.




Ευάγγελος Κόκκινος

Ο Ευάγγελος Δ. Κόκκινος είναι δημοσιογράφος/ερευνητής με σπουδές στη Δημοσιογραφία και μεγάλη εμπειρία στο Διεθνές και Διπλωματικό ρεπορτάζ, τόσο σε ελληνικά όσο και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συνεντεύξεων με πρόσωπα-κλειδιά του ακαδημαϊκού, διπλωματικού και στρατιωτικού χώρου, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αποστολές σε χώρες όπως η Ουκρανία. Συνεχίζει τις σπουδές του στον τομέα των Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών επιστημών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button