ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το έφτιαχνε η γιαγιά σε κάθε τραπέζι: Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά (Βίντεο)

Advertisement

Το γλυκό ψυγείου που κάνει θραύση στο YouTube, με τέσσερα μόνο υλικά, ακριβώς όπως το έφτιαχνε η γιαγιά!

Δείτε πως θα φτιάξετε ένα γρήγορο γλυκό ψυγείου με κομματάκια σοκολατένιας γκοφρέτας:

Υλικά:

  • 2 συσκευασίες ξινόκρεμα (sour cream)
  • 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
  • χυμό δύο λεμονιών
  • δύο σοκολατένιες γκοφρέτες

Το έφτιαχνε η γιαγιά σε κάθε τραπέζι: Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά (Βίντεο)

Εκτέλεση:

  1. Βάζετε σε ένα μπολ την ξινή κρέμα.
  2. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιήθεί.
  3. Βάζετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε ξανά.
  4. Κόβετε με ένα μαχαίρι τις σοκολατένιες γκοφρέτες σε κομμάτια (θα δείτε και στο βίντεο πώς) και τα βάζετε μέσα στο μείγμα.
  5. Βάζετε την κρέμα που φτιάξατε σε ένα ταψάκι και το παγώνετε στο ψυγείο.

Το έφτιαχνε η γιαγιά σε κάθε τραπέζι: Γρήγορο γλυκό ψυγείου με μόνο 4 υλικά (Βίντεο)

Δείτε το βίντεο:

Advertisement

Με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα

Γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα. Το γλυκό αυτό είναι γρήγορο, πανεύκολο και γκοφρετοαπολαυστικό! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ.

Υλικά:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
  • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
  • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
  • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με σοκολατα
  • λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

Εκτέλεση:

  1. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια.
  2. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα.
  3. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι ή πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης:

Το πιο δροσερό ψυγείου του καλοκαιριού: Νόστιμο, πανεύκολο και χωρίς ζάχαρη και θερμίδες


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button