πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο άνθρωπος που η ιδιότητα της δημοκρατίας του είναι παντελώς άγνωστη έως και αντιπαθητική, έχει και άποψη για τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» και μάλιστα, τις υποστηρίζει!

Ο άνθρωπος που επί ημερών του η δημοκρατία ναυάγησε, με ξυλοδαρμούς, φακελώματα, συλλήψεις με το παραμικρό, βασανιστήρια στους “αντιφρονούντες” με πρόσχημα τον κίνδυνο του Φετουλάχ Γκιουλέν, βρήκε ευκαιρία να υποστηρίξει τα «κίτρινα γιλέκα» για να μιλήσει εναντίον της Ευρώπης που δεν τον δέχεται με τις τακτικές που εφαρμόζει συνειδητά εντός και εκτός της πατρίδας του.

Θα μπορούσαμε να γελάσουμε, αλλά αρκούμαστε να θεωρήσουμε τα λεγόμενά του θράσος.

«Η αταξία βασιλεύει στους δρόμους πολλών ευρωπαϊκών χωρών, αρχής γενομένης από το Παρίσι. Οι τηλεοράσεις, οι εφημερίδες αφθονούν από εικόνες με πυρπολημένα αυτοκίνητα, λεηλατημένα καταστήματα, της βιαιότερης απάντησης της αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτών» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία τάσσεται κατά «των σκηνών χάους που προκαλούν οι διαδηλωτές και κατά της υπέρμετρης βίας εναντίον τους». Αυτές οι «σκηνές χάους» δείχνουν ότι η Ευρώπη «απέτυχε στη δοκιμασία της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας» είπε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, ενώ πρόσθεσε ότι η αστυνομία επεμβαίνει «με τον σκληρότερο τρόπο» στο Παρίσι και σε άλλες περιοχές.

«Α! Κοιτάξτε λίγο τι κάνουν οι αστυνομικοί εκείνων που επικρίνουν τους δικούς μας αστυνομικούς».

«Εκείνοι που υποκίνησαν τα αντιμεταναστευτικά και αντιισλαμικά (κινήματα) για χάρη του πολιτικού λαϊκισμού έπεσαν στην ίδια τους την παγίδα» ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα τείχη της ασφάλειας και της ευημερίας δεν κλονίζονται από τους μετανάστες ή τους Μουσουλμάνους, αλλά τους ίδιους τους (Ευρωπαίους) πολίτες», τόνισε ο ίδιος.

Ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε την ομιλία του κατηγορώντας εκ νέου ορισμένες Ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς δεν αντέδρασαν απέναντι στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία.

Δεν πείθει κανέναν…


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα