COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Το ‘εκλεκτό παιδί’ του Σημίτη, του Βενιζέλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Εύα Καϊλή συνελήφθη από την Υπηρεσία κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την κατηγορία του χρηματισμού από το Κατάρ – Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ την διέγραψε αμέσως, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξετάζει την Δευτέρα την καθαίρεσή της! Έτοιμος ήταν να την πάρει στην ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Η είδηση έσκασε σαν ‘βόμβα’ στο Κέντρο της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Αθήνα: Το ‘χρυσό κορίτσι’ του ψευδο-εκσυγχρονισμού, η πολιτική απόγονος του Κώστα Σημίτη, το εκλεκτό παιδί του Βαγγέλη Βενιζέλου και άλλων του ιδίου πολιτικού χώρου, η Εύα Καϊλή, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός μεγάλου διεθνούς σκανδάλου και κατηγορείται από την Υπηρεσία κατά της Διαφθοράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι χρηματίστηκε, μαζί με τον σύντροφό της, από το Κατάρ για να βοηθήσει το Εμιράτο να καλύψει την σκοτεινή πλευρά της προετοιμασίας του Μουντιάλ, στην οποία περιλαμβάνονται και χιλιάδες θάνατοι εργατών, που εργάστηκαν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, για να τελειώσουν τα στάδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό ήταν κοινό μυστικό στους πολιτικούς κύκλους του Μαξίμου ότι η Εύα Καϊλή είχε έρθει πολύ κοντά στην ηγετική ομάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη και ήταν έτοιμη στις επόμενες Ευρωεκλογές να είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Ενώ, η ίδια, τον τελευταίο καιρό δεν έχανε ευκαιρία για να μαχαιρώνει συνεχώς πισώπλατα τον Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να κρύβει το πολιτικό της φλερτ και την πολιτική της συμπάθεια προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Το πλήρες ρεπορτάζ για τις δραματικές εξελίξεις γύρω από το κορυφαίο αυτό σκάνδαλο, που έχει στο επίκεντρό του και την Εύα Καϊλή, Αντιπρόεδρο μέχρι σήμερα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχει ως εξής:

Σύμφωνα με τα βελγικά μέσα, στο κύκλωμα που δρούσε στο Ευρωκοινοβούλιο, εμπλέκεται και το όνομα της Εύα Καϊλή, όπου έχει συλληφθεί από τις αρχές του Βελγίου. Μάλιστα, η κ. Καϊλή, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, διεγράφη ήδη από το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα αφορά μεταξύ άλλων, πράξεις «διαφθοράς» και «ξεπλύματος χρήματος» στο πλαίσιο οργανωμένης συμμορίας,, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της βελγικής ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τι γράφει η βελγική εφημερίδα «Le Soir»
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από δεκαπέντε έρευνες από πράκτορες του Κεντρικού Γραφείου Αντιμετώπισης της Διαφθοράς στις Βρυξέλλες και τέσσερα άτομα, θεωρούμενα ύποπτα, συνελήφθησαν.

Μεταξύ αυτών, ο Luca Visentini, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D Pier-Antonio Panzeri καθώς και ο F. G., πρώην κοινοβουλευτικός βοηθός του κ. Panzeri, νυν συνεργάτης της ομάδας S&D και σύντροφος της Εύας Καϊλή.

Η Εύα Καϊλή, 44 ετών, πρώην παρουσιάστρια της ελληνικής τηλεόρασης και ευρωβουλευτής από το 2014, βρέθηκε επίσης στο στόχαστρο των ερευνητών. Το σπίτι της ερευνήθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η ίδια οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την 1η Νοεμβρίου, αναφέρθηκε στο Twitter ότι η Εύα Καϊλή συναντήθηκε με τον κ. Al Marri, Υπουργό Εργασίας του Κατάρ: «Η αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης χαιρετίζει τη δέσμευση του Κατάρ να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις του σε θέματα εργασίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και εύχομαι καλό τουρνουά».

Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε την Καϊλή

Σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη».

Back to top button