Ένα φαγητό από τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του ήπατος. Μάλιστα, οι ειδικοί υγείας αναφέρουν ότι μία μόνο μπουκιά μπορεί να είναι θανατηφόρα.
Αυτό είναι το φαγητό του θανάτου: Προκαλεί καρκίνο μόνο με μία μπουκιά
Η κουζίνα της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι διάσημη για την ανάμειξη ισχυρών αρωματικών συστατικών όπως το ταμαρίντο και το λεμονόχορτο.
Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο φτηνό φαγητό φέρεται να είναι υπεύθυνο για περίπου 20.000 θανάτους κάθε χρόνο.
Αυτό είναι το φαγητό του θανάτου: Προκαλεί καρκίνο μόνο με μία μπουκιά
Με την ευκαιρία διαβάστε τη συγκλονιστική ιστορία ενός ζευγαριού που πάλεψε με τον καρκίνο και νίκησε όταν γεννήθηκε η κορούλα τους
Το επικίνδυνο συστατικό
Παρά το γεγονός ότι αποτελείται από κιμά ωμού ψαριού, χυμό λεμονιού, βότανα και μπαχαρικά, αυτή η σαλάτα είναι γνωστή ως Koi Pla. Εκατομμύρια άνθρωποι την καταναλώνουν τακτικά κάθε χρόνο. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα δεν είναι το ωμό ψάρι που περιέχει.
Η προέλευση των ψαριών
Αυτό είναι το φαγητό του θανάτου: Προκαλεί καρκίνο μόνο με μία μπουκιά
Τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για το Koi Pla προέρχονται από την περιοχή του Μεκόνγκ, όπου το νερό περιέχει παρασιτικούς πλατύσκωλους. Οι ειδικοί της ιατρικής αναφέρουν ότι αυτοί οι πλατυσκώληκες μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο των χοληφόρων οδών, οδηγώντας σε υψηλά ποσοστά χολαγγειοκαρκινώματος (CCA) στην Ανατολική Ασία.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα