Το καλοκαίρι είναι αδύνατο να καταναλώσουμε βαριά γεύματα, όσο πιο ελαφριά τόσο καλύτερα είναι για τον οργανισμό μας. Ποια είναι όμως η καλύτερη απάντηση στις λιγούρες, όταν είναι καλοκαίρι; Μα φυσικά, ένα ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι, το οποίο είναι πάρα πολύ δροσιστικό!
Πανεύκολο και ακαταμάχητο γλυκό ψυγείου με ζελέ λεμόνι έτοιμο στο πι και φι
Πρόκειται για μια πεντανόστιμη, εύκολη και γρήγορη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
Για 9 μερίδες
Advertisement
1 πακέτο (225 γρ.) πτι μπερ
200 ml γάλα φρέσκο
400 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρ. άχνη ζάχαρη
230 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
200 ml βραστό νερό
200 ml κρύο νερό
1 φάκελος ζελέ λεμόνι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσουμε το γλυκό ψυγείου με ζελέ βουτάμε ένα ένα τα πτι μπερ στο γάλα και τα στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού 22 εκ. σε μονή στρώση, μέχρι να τον καλύψουμε όλο (αν χρειαστεί, σπάμε μερικά για να καλύψουμε τυχόν κενά).
Χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα, το βούτυρο και την άχνη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ενσωματωθεί.
Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα πτι μπερ και τη στρώνουμε με τη σπάτουλα.
Σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε το βραστό νερό, τον έναν φάκελο ζελέ λεμόνι (η συσκευασία περιέχει δύο) και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφήνουμε στην άκρη και κάθε τόσο ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο το ζελέ.
Τότε, το ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τη στρώση με την κρέμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα πάνω από τη στρώση ζελέ, την ισιώνουμε με τη σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό για τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο.
Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα