ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου της γιαγιάς, έτοιμο σε 15′: Δροσερό με αφράτη βάση και βελούδινη κρέμα

Advertisement

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου της… γιαγιάς για το καλοκαίρι, με σιροπιασμένη αφράτη βάση και βελούδινη κρέμα. Κάθε απόγευμα, γυρνώντας από την παραλία, τρέχαμε στο ψυγείο για να δούμε τι καλό έχει φτιάξει η γιαγιά για να δροσιστούμε.

 

Το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου της γιαγιάς, έτοιμο σε 15′: Δροσερό με αφράτη βάση και βελούδινη κρέμα

 

Υλικά
Φρυγανιά 20

Για το σιρόπι

Advertisement

Νερό 1μιση ποτήρι του νερού

Ζαχαρη 1μιση ποτήρι του νερού

Για την κρέμα

Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο

Κορν Φλαουρ 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Advertisement

Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες

Ζαχαρη 5 κουταλιές της σούπας

Βανίλια 1

Βουτυρο 50 γραμμάρια

Για τη σαντιγί

Advertisement

Μόρφατ 1

Ζάχαρη Άχνη 200 γραμμάρια

Γάλα Φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας

Για την διακόσμηση

Φιστίκια Αιγίνης 1-2 χούφτες ψιλοκομμένα.

Advertisement

 

Το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου της γιαγιάς, έτοιμο σε 15′: Δροσερό με αφράτη βάση και βελούδινη κρέμα

 

Εκτέλεση
Εκτέλεση για τη βάση

Αρχικά παίρνουμε ένα πυρέξ. Στρώνουμε στον πάτο του πυρέξ 20 φρυγανιές και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό και την ζάχαρη. Βράζουμε για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι σιγά σιγά και βάζουμε το γλυκό στην άκρη.

Advertisement

Εκτέλεση για την κρέμα

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο από το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί, μαζί με την ζάχαρη. Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και όπως είναι καυτή την προσθέτουμε με προσοχή πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές.

Στρώνουμε πάνω από το γλυκό διάφανη μεμβράνη, προσέχοντας η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην πιάσει κρούστα η κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη το γλυκό να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση για την σαντιγί στο καλοκαιρινό γλυκό της γιαγιάς

Advertisement

Χτυπάμε το μόρφατ μαζί με την ζάχαρη άχνη και το φρέσκο γάλα σε αφράτη σαντιγί. Στρώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρύα κρέμα, αφού φυσικά αφαιρέσουμε πρώτα την μεμβράνη και διακοσμούμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Βάζουμε το γλυκό να παγώσει καλά στο ψυγείο και σερβίρουμε.


Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button