Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 15:08
Αρχική EΛΛΑΔΑ Το κάστινγκ του Σειρ...

Το κάστινγκ του Σειρηνάκη, που άναψε φωτιές στη Θεσσαλονίκη: Το χιούμορ του Τζιτζικώστα και η συγγνώμη (Βίντεο)

Το ατυχές χιούμορ του Απόστολου Τζιτζικώστα για ταινίες πικάντικου περιεχομένου με γυναίκες – υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αρχικά προκάλεσε γέλια στην αίθουσα αλλά στη συνέχεια υπήρξαν αντιδράσεις. Όλα ξεκίνησαν όταν ο περιφερειάρχης παρέλαβε τα δώρα που του έκαναν οι εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μία κλακέτα που χρησιμοποιείται στις κινηματογραφικές λήψεις.

Ο εκπρόσωπος του Film Office, μαζί με τις ευχές προς τον Περιφερειάρχη, ζήτησε αστειευόμενος τη βοήθειά του ώστε να μπορέσουν όλες οι γυναίκες της Διεύθυνσης να λάβουν μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές.

Οι παριστάμενοι έμειναν άφωνοι με την απάντηση του Τζιτζικώστα: «Τι είδους ταινία, προσέξτε τι θα πείτε» ρώτησε, με τον εκπρόσωπο του οργανισμού να απαντά «Ο ρόλος πρέπει να είναι χαρούμενος γιατί όλες χαρούμενες είναι».

Ο περιφερειάρχης, όμως, ακάθεκτος συνέχισε: «Αυτό είναι αλήθεια. Άκουσα ότι από τις πρώτες ταινίες που θα γυριστούν θα είναι του Σειρηνάκη σας ενδιαφέρει;» ρώτησε και άρπαξε μια εργαζόμενη γελώντας, με αυτή να απαντά εμφανώς άβολα «Κάτι άλλο;». Το βίντεο το οποίο «ανέβηκε» στο διαδίκτυο, αποσύρθηκε βιαστικά, αλλά τελικά διασώθηκε…

Οι αντιδράσεις και η συγγνώμη
Συγγνώμη για την «ατυχέστατη και τελείως λάθος αναφορά προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» ζητάει, μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

-διαφ.-

«Ατυχέστατη και τελείως λάθος η αναφορά μου προς τις εργαζόμενες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τρόπο που ούτε με εκφράζει, ούτε με χαρακτηρίζει, για οποιαδήποτε γυναίκα. Για αυτό και η συγγνώμη μου είναι απολύτως ξεκάθαρη και ειλικρινής», δηλώνει ο κ. Τζιτζικώστας.

https://twitter.com/tzitzikostas/status/1212729682187165696

Νωρίτερα, για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, μέσω ανακοίνωσης, ανέφερε πως «τα σεξιστικά και προσβλητικά υπονοούμενα επιβάλλουν στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να εξηγήσει και να ανακαλέσει τα όσα είπε, έτσι ώστε να μην αποτυπωθούν στο πολιτικό αφήγημα και τις θέσεις του για την γυναίκα, τα δικαιώματα και τη θέση της στη σύγχρονη ζωή.

Το ελπίζουμε το αναμένουμε και το απαιτούμε για να υπάρχει διαυγής και ξεκάθαρη εικόνα για το τι υπάρχει για τον καθένα μας, μπροστά και πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας».

-διαφ.-

Πηγή: alterthess.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων