Τι πιο δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου με μπανόφι που κάνει τη διαφορά στη συνταγή είναι το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας! Θα ερωτευτούν μικροί και μεγάλοι!
Τι θα χρειαστείτε για το μπανόφι:
- 250 γρ (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ
- 2 μπανάνες
- 100 γρ βιτάμ
- 1 ζαχαρούχο καραμέλας
- 1 σαντιγί
- κακάο
Εκτέλεση
- Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει σε ένα ζεστό μπρίκι.
- Το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε πάρει θερμοκρασία δωματίου.
- Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα το βιτάμ και μια μικρή μπανάνα και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
- Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μάζα.
- Για να δέσει πιο καλά η βάση τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 30λεπτα.
- Περνούμε το ζαχαρούχο καραμέλα και το ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και βάζουμε το τενεκέ μέσα.
- Μόλις γίνει υγρό το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και τη βάζουμε από πάνω.
- Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και το κακάο και είναι έτοιμο.
Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Advertisement
Διαβάστε επίσης:
Μύρισε καλοκαίρι: Πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καρπούζι και πεπόνι
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα