ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το «κολασμένο» γλυκό ψυγείου μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα καραμέλας έτοιμο στο πι και φι

Advertisement

Τι πιο δροσιστικό από ένα γλυκό ψυγείου με μπανόφι που κάνει τη διαφορά στη συνταγή είναι το ζαχαρούχο γάλα καραμέλας! Θα ερωτευτούν μικροί και μεγάλοι!

Τι θα χρειαστείτε για το μπανόφι:

Υλικά
  • 250 γρ (1 πακέτο) μπισκότα πτι μπερ
  • 2 μπανάνες
  • 100 γρ βιτάμ
  • 1 ζαχαρούχο καραμέλας
  • 1 σαντιγί
  • κακάο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το βιτάμ να λιώσει σε ένα ζεστό μπρίκι.
  • Το βγάζουμε από τη φωτιά και περιμένουμε πάρει θερμοκρασία δωματίου.
  • Παράλληλα βάζουμε στο μίξερ τα μπισκότα το βιτάμ και μια μικρή μπανάνα και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
  • Τα βάζουμε στο ταψί και τα πατάμε μέχρι να γίνουν μάζα.
  • Για να δέσει πιο καλά η βάση τη βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά και μετά στο ψυγείο για 30λεπτα.
  • Περνούμε το ζαχαρούχο καραμέλα και το ζεστάνουμε είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε βάζουμε λίγο νερό σε ένα μπρίκι και βάζουμε το τενεκέ μέσα.
  • Μόλις γίνει υγρό το ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
  • Κόβουμε τη μπανάνα σε ροδέλες και τη βάζουμε από πάνω.
  • Μετά ρίχνουμε τη σαντιγί και το κακάο και είναι έτοιμο.

Συμβουλή: Καλό θα ήταν να μπει στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε ώστε να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Μύρισε καλοκαίρι: Πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με καρπούζι και πεπόνι


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button