Τρίτη 11 Αυγούστου 2020 13:29
Αρχική STORIES Γιατί το κράτος γυρν...

Γιατί το κράτος γυρνάει 600 χιλιάρικα στον Γιάννο Παπαντωνίου;

Σε αυτή τη χώρα κάποιοι είναι πάνω από νόμους και αξιακούς κώδικες. Μετά την σκανδαλώδη και προκλητική αποφυλάκιση του, ο υπόδικος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου, δέχεται ακόμη ένα προστατευτικό χάδι από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Μετά την αποφυλάκιση του που έγινε βερεσέ , με περιθώριο καταβολής της εγγύησης τρεις μήνες ( προνομιακή απόφαση που δεν προβλέπεται),δημοσίευμα αναφέρει πως το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να του επιστρέψει 600.000 ευρώ.

Όπως επικαλείται το newsbeast.gr, το ποσό είναι για τις καταθέσεις ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ του ιδίου και της συζύγου του Ρούλας Κουράκου (που επίσης είχε προφυλακιστεί) στην ελβετική τράπεζα HSBC που είχαν θεωρηθεί προϊόν φοροδιαφυγής. Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του ζεύγους που από την αρχή υποστήριζαν ότι το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό είναι καθ’ όλα νόμιμα αποκτημένο και φορολογημένο σε βάθος χρόνου.

Από τα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι του κ. Παπαντωνίου αποδεικνύεται ότι σχεδόν και τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ δεν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής. Ακάλυπτο έμεινε μονάχα ένα ποσό της τάξης των 200.000 ευρώ που δεν δύναται να αιτιολογηθεί ο τρόπος απόκτησής του βάσει των αποδείξεων που κατατέθηκαν. Έτσι, από τη στιγμή που οι τραπεζικές καταθέσεις κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας πως δεν αποτελούν προϊόν φοροδιαφυγής, το κράτος θα πρέπει να του επιστρέψει 600.000 ευρώ από το συνολικό ποσό των 800.000 ευρώ που είχε καταβάλει ως προκαταβολή στο πλαίσιο της συνολικής οφειλής του, όπως άλλωστε ορίζουν οι κείμενες διατάξεις του νόμου.

Ερώτηση: Με τέτοιες καταθέσεις εκατομμυρίων πως δικαιολογείτε η απόφαση καταβολής της εγγύησης αποφυλάκισης μετά τριμήνου; Είναι τελικά άπορος; Κατέβαλε την εγγύηση και αν ναι που βρέθηκαν τα 150 χιλ. ευρώ. Από κοινωνική ελεημοσύνη;

Μπορεί να μην επιστρέφονται τα ληστευθέντα στους χαμηλοσυνταξιούχους. αλλά του σεβαστού Παπαντωνίου στο τέλος εκτός από επιστροφή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, θα του κάνει το Ελληνικό Δημόσιο και άγαλμα δημοσία δαπάνη. Τελικά κουμάντο κάνει η «πολιτική συμμορία» του αρχιερέα της διαπλοκής.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων