ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό για την πιο νόστιμη και αφράτη στριφτή τυρόπιτα με ξύδι και 1 ακόμα υλικό



Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη στριφτή τυρόπιτα που δε θα μπορεί να αντισταθεί μέχρι και ο πιο δύσκολος επισκέπτης!

Το μυστικό για να διατηρηθεί η ζύμη αφράτη είναι λίγο ξύδι σε συνδυασμό με τη σόδα που δίνουν ένα αποτέλεσμα μαγικό.

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 400 γρ αλεύρι
  • 30 γρ ηλιέλαιο
  • 30γρ ξύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • 1/2 κουτακι σόδα(150γρ)
  • Τυρί τριμμένο
  • Σουσάμι η παπαρουνόσπορο (προεραιτικά)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το αυγό με τα υγρά, προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι, που έχουμε αναμείξει αλάτι και ζάχαρη, με τη σόδα σιγά, σιγά μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη.
  • Αφήνουμε 1ωρα να ξεκουρ6αστει και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια
  • Ανοίγουμε λεπτό φύλλο κάθε κομμάτι, χωρίζουμε στα 2 και προσθέτουμε τυρί στην μεγάλη πλευρά
  • Ρολάρουμε να γίνει μπαστούνι και φτιάχνουμε τη στριφτή πιτούλα
  • Αλείφουμε με λίγο γάλα, ρίχνουμε σουσάμι η παπαρουνόσπορο και ψήνουμε στους 200ο για 30′

Χορηγούμενο




Back to top button