ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό της γιαγιάς για άπαιχτους τραγανούς ντοματοκεφτέδες- Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει

Advertisement

Οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες, αφράτοι από μέσα και τραγανοί απέξω, είναι η πιο νόστιμη επιλογή για ένα χορταστικό ορεκτικό.

 

Το μυστικό της γιαγιάς για άπαιχτους τραγανούς ντοματοκεφτέδες- Η γεύση τους θα σας ξετρελάνει

Προς το τέλος του καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου, είναι η κατάλληλη εποχή για γι αυτή τη συνταγή. Οι ντομάτες αυτούς τους μήνες έχουν ωριμάσει κι έχουν το καλύτερο άρωμα από όλες τις εποχές του χρόνου.

Advertisement

Παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες
Υλικά για 35 – 40 κεφτέδες (ανάλογα το μέγεθος):

1 κιλό ντομάτες κόκκινες αλλά όχι λιωμένες (σφιχτές)
2 κρεμμύδια ξερά
3 – 4 κλωνάρια φρέσκα κρεμμύδια
1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
1 αυγό
100 γρ αλεύρι ΓΟΧ
80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
1 κ. γ. μπέκιν
200 γρ φέτα βαρελίσια
Αλάτι & πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το πανάρισμα:

Αλεύρι και σιμιγδάλι ανακατεμένα σε ένα ταψάκι

Παρασκευή και τηγάνισμα:

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Σε ένα ξύλο κοπής τις ψιλοκόβουμε και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα λεκανάκι
Τις αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
Με τα χέρια μας στύβουμε τις ντομάτες για να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και το δυόσμο και τα προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες
Βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν και το αυγό χτυπημένο
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στο τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη στα χέρια μας
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και σε ένα ταψάκι αναμιγνύουμε αρκετό αλεύρι με σιμιγδάλι ψιλό
Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα για έναν κεφτέ στο μίγμα από αλεύρι – σιμιγδάλι και πλάθουμε τον κεφτέ μας πανάροντας τον καλά από όλες τις πλευρές. Αν το μίγμα μας φαίνεται πολύ υγρό και πλάθεται με δυσκολία, τότε προσθέτουμε στη λεκάνη λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι οι ντοματοκεφτέδες να χρυσαφίσουν από όλες τις πλευρές
Βγάζουμε από το λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button