COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα




Ποιος δεν αγαπά τα μπιφτέκια; Ειδικά τώρα που η θερμοκρασία ανεβαίνει, είναι το ιδανικό φαγητό, καθώς είναι ελαφρύ, δεν σε φουσκώνει και, σε συνδυασμό με μια σαλάτα, αποτελεί το τέλειο διατροφικό γεύμα.

 

Χορηγούμενο

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα

 

Αλλά τι θα λέγατε αν μπορούσατε να κάνετε το αγαπημένο σας φαγητό ακόμη πιο ζουμερό και αφράτο; Μετά από τα μυστικά των σεφ για αφράτα μπιφτέκια, το Athensmagazine.gr θα σας δείξει το κορυφαίο κόλπο που σίγουρα αγνοούσατε. Το μυστικό κρύβεται στο ζύμωμα και είναι τόσο απλό που πραγματικά δεν είχε πάει ποτέ το μυαλό μας.

Χορηγούμενο

Τα μπιφτέκια είναι μερικά από τα φαγητά που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι, ανεξαρτήτως εποχής. Αν και είναι μια εύκολη συνταγή στην παρασκευή της, είναι εύκολο να βγουν άνοστα, κακοψημένα ή σκληρά σαν λάστιχο. Πώς μπορούμε, όμως, να πετύχουμε ζουμερά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια; Σήμερα ρίχνουμε φως στα έξι συχνά λάθη που κάνουμε όταν φτιάχνουμε μπιφτέκια. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας κατά γράμμα και σίγουρα θα πετύχετε τα ωραιότερα σπιτικά μπιφτέκια!

 

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα

 

Χορηγούμενο

1. Ο κιμάς δεν έχει λίπος
Ο σωστός κιμάς είναι το πρώτο μυστικό για τέλεια μπιφτέκια. Αν επιλέξετε μοσχαρίσιο κιμά χωρίς λίπος, τότε θα καταλήξετε με σκληρά μπιφτέκια. Τα κατάλληλα κομμάτια του μοσχαρίσιου κιμά για μπιφτέκια είναι το καπάκι, η λάπα, η σπάλα και η ελιά, αν είναι καλά καθαρισμένες. Αν θέλετε λιγότερο λιπαρό κιμά αλλά και ζουμερά μπιφτέκια, επιλέξτε από κιλότο ή στρογγυλό. Θυμηθείτε ότι το μπιφτέκι για να γίνει ζουμερό χρειάζεται και λίγο λίπος. Το ιδανικό ποσοστό είναι 80% καθαρό κρέας και 20% λίπος.

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα

 

Χορηγούμενο

2. Υπερβολή με τα μπαχαρικά
Είναι εύκολο να πέσουμε στην παγίδα να ρίξουμε λίγο παραπάνω πιπέρι ή πάπρικα. Τα παραδοσιακά μπιφτέκια της μαμάς ζητάνε μπαχαρικά και μυρωδικά, αλλά με μέτρο. Μερικά μπαχαρικά που ταιριάζουν στα μπιφτέκια είναι ρίγανη, θυμάρι, μαύρο και λευκό πιπέρι, κόλιανδρος, πάπρικα και σουμάκ. Όσον αφορά τα φρέσκα μυρωδικά, τα μπιφτέκια αγαπάνε μαϊντανό, δυόσμο και κρεμμύδι.

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα

 

3. Το μείγμα δεν είναι αρκετά αφράτο
Για να γίνουν φουσκωτά τα μπιφτέκια, πρέπει και το μείγμα κιμά να είναι αφράτο. Αν χρησιμοποιήσετε κιμά με ικανοποιητική ποσότητα λίπους, λίγο μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένη φρυγανιά ή βρώμη αρκούν. Αν χρησιμοποιείτε σχετικά στεγνό κιμά, τότε θα χρειαστεί να μουσκέψετε το ψωμί ή τη φρυγανιά. Μπορείτε να δώσετε υγρασία προσθέτοντας λαχανικά όπως φρέσκια ντομάτα, κολοκύθι, πράσο ή πιπεριά.


4. Προσοχή με το αλάτι
Το αλάτι μπαίνει πάντα τελευταίο, λίγο πριν το πλάσιμο, για να μην απορροφήσει τα υγρά του κιμά, τα οποία τον κρατούν μαλακό και αφράτο.

 

Το μυστικό στο ζύμωμα του κιμά για μπιφτέκια λαχταριστά και ομοιόμορφα

 


5. Ανομοιόμορφα μπιφτέκια
Όταν φτάσει η στιγμή να πλάσετε τα μπιφτέκια σας, πρέπει να φροντίσετε να έχουν όλα ίδιο μέγεθος και πάχος. Αυτό θα επιτρέψει να ψηθούν όλα ομοιόμορφα και στον ίδιο χρόνο.

6. Δεν αφήνουμε τον κιμά να ξεκουραστεί
Μετά το πλάσιμο, σειρά έχει η ξεκούραση. Αφήστε το μείγμα σας σκεπασμένο στο ψυγείο για να αναπτυχθούν οι γεύσεις και τα αρώματα, τουλάχιστον για μισή ώρα. Επιπλέον, το μείγμα θα σφίξει και θα πλάθεται ευκολότερα. Μπορείτε να φτιάξετε το μείγμα αποβραδίς και να το αφήσετε καλά σκεπασμένο στο ψυγείο.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα έχετε πάντα ζουμερά, αφράτα και πεντανόστιμα μπιφτέκια!




Back to top button