ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το πιο αποτελεσματικό καθάρισμα: Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση


Το καθάρισμα της κεραμικής εστίας της κουζίνας μας μπορεί να είναι μια βαρετή δουλειά, ωστόσο είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία της. Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση.

Αν έχετε βαρεθεί να ξοδεύετε τα χρήματά σας σε χημικά απορρυπαντικά, το οποία εκτός των άλλων δεν είναι και υγιεινά, τότε σας έχουμε τη λύση και χρειάζεται μόνο λεμόνι και μαγειρική σόδα.

Χορηγούμενο

Με δύο μόνο φυσικά υλικά, μπορείτε να καθαρίσετετ την κεραμική σας εστία αποτελεσματικά και μηδαμινό κόστος.

Το πιο αποτελεσματικό καθάρισμα: Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση

Χορηγούμενο

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:

Υλικά

  • Σόδα μαγειρικής (περίπου μισό φλυτζάνι)
  • Τον χυμό από ένα λεμόνι
  • Δύο σπογγοπετσέτες (μία στεγνή και μία νωπή)

Εκτέλεση

Χορηγούμενο
  • Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού με την σόδα μαγειρικής μέχρι να γίνουν σαν πάστα.
  • Περνάμε το μείγμα αυτό πάνω στην επιφάνεια της κεραμικής εστίας, προσπαθώντας να απλωθεί παντού.
  • Με τη στεγνή σπογγοπετσέτα τρίβουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε τη νωπή σπογγοπετσέτα και συνεχίζουμε το τρίψιμο.
  • Όταν τελειώσουμε, στεγνώνουμε με λίγο χαρτί κουζίνας.

Χρήσιμες συμβουλές

Με την ειδική ξύστρα που κυκλοφορεί στην αγορά μπορούμε να ξύσουμε τα δύσκολα σημεία στην κεραμική μας εστία και να απομακρύνουμε έτσι βρωμιά και λεκέδες.

Χορηγούμενο

Το πιο αποτελεσματικό καθάρισμα: Λεμόνι και μαγειρική σόδα δίνουν τη λύση

Για να φύγουν τα υπολείμματα περνάμε στο τέλος με ένα υγρό πανί.Τα καμένα λίπη τα απομακρύνουμε άμεσα με ένα μαλακό σφουγγάρι και όσο το μάτι της κουζίνας είναι ακόμη χλιαρό.

Αν πέσει γάλα: μαζεύουμε πρώτα όλα τα υγρά με μια βρεγμένη σπογγοπετσέτα και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο ξύδι. Το ξύδι θα αποτρέψει τους πολύ δύσκολους λεκέδες να κολλήσουν περισσότερο.


Για να αποφύγουμε γρατζουνιές στην εστία της κουζίνας μας, δεν σέρνουμε τα σκεύη όταν θέλουμε να τα μετακινήσουμε και πάντα καθαρίζουμε άμεσα όταν πέφτουν επικίνδυνα τρόφιμα, όπως π.χ. ζάχαρη, αλάτι, λίπη.

Καλό είναι να μην ξεκινάμε να μαγειρεύουμε σε κεραμική εστία με λεκέδες, γιατί οι λεκέδες θα χειροτερέψουν.






Back to top button