ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου που έχεις φάει ποτέ: Το έφτιαχνε και η μαμά σου!

Δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν έχει δοκιμάσει το καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου, εκείνο το μπεζ, λευκό και ροζ γλυκό που «ξάπλωνε» στα γυάλινα πυρέξ ή στα μεγάλα γαλακτερά τάπερ της Tupperware για να κρυώσει με τις ώρες μέσα στη συντήρηση του ψυγείου. Σερβιριζόταν σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια ως το απόλυτο dessert, τη μεγαλειώδη ανακάλυψη της ελληνικής οικογένειας, την εύκολη πάστα που αγαπούσαν μικροί, μεγάλοι και υπερήλικες και η εποχή του ήταν το καλοκαίρι, μαζί με το σημάδι από το μαγιό, τα μπρατσάκια και το αλάτι στο δέρμα.

 

Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου που έχεις φάει ποτέ: Το έφτιαχνε και η μαμά σου!

Χορηγούμενο

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε:

Χορηγούμενο

Για την βάση:

1 πακέτο(225 γρ)πτι μπερ μπισκότα
3 κτσ μαρμελάδα φράουλα
150 ml γάλα
3 μπανάνες

Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου που έχεις φάει ποτέ: Το έφτιαχνε και η μαμά σου!

Για την κρέμα:


500 γάλα ml
6 φύλλα ζελατίνης
43 γρ ανθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
100 γρ ζάχαρη
400 ml κρέμα γάλακτος 30%λιπαρά
60 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο:

150 γρ κουβερτούρα
100 γάλα ml

Το πιο δροσερό γλυκό ψυγείου που έχεις φάει ποτέ: Το έφτιαχνε και η μαμά σου!

 

Εκτέλεση


Ξεκινάμε κάνοντας την κρέμα μας βάζοντας 6 φύλλα ζελατίνης να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νερό.
Συνεχίζουμε και σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 500ml γάλα, 100γρ ζάχαρη, 43γρ άνθος αραβοσίτου , τα βάζουμε πάνω στην φωτιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει.
Ύστερα ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
Συνεχίζουμε με την βάση βουτώντας τα μπισκότα μέσα στο γάλα φτιάχνοντας 3 στρώσεις και σε κάθε στρώση ρίχνουμε και από λιγη μαρμελάδα φράουλα, αφου πρώτα την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό.
Μόλις έχουμε ολοκληρώσει και τις 3 στρώσεις με τα μπισκότα καθαρίζουμε και βάζουμε 3 μπανάνες κομμένες στην μέση.
Έπειτα χτυπάμε 400ml κρέμα γάλακτος και την αναμιγνύουμε με την κρέμα μας που είχαμε φτιάξει νωρίτερα ενώ έχει κρυώσει.
Βγάζουμε λίγο από το μείγμα που φτιάξαμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 60 γρ τρούφα σοκολάτας.
Το μείγμα με την τρούφα το ρίχνουμε πάνω στις μπανάνες και αμέσως από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Bάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει η κρέμα
Έπειτα φτιάχνουμε το γλάσο μας ρίχνοντας 100 ml ζεστό γάλα μέσα σε 150 γρ κουβερτούρας και αφήνουμε να κρυώσει. Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες
Μετά από 2 με 3 ώρες το γλυκό μας είναι έτοιμο και μπορούμε να απολαύσουμε ένα πραγματικά υπέροχο ελαφρύ και δροσερό γλυκό ψυγείου που θα μας ενθουσιάσει!!!

 


 




Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button