COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tο πιο εύκολο σουφλέ τυριών στον φούρνο

Το σουφλέ δεν αποτελεί άδικα το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Πάμε να δούμε μια πανεύκολη συνταγή:

Υλικά

12 φέτες ψωμί τοστ
300 ml γάλα πλήρες
3 μεσαία αυγά
150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη Arla
6 φέτες τυρί Havarti
150 γρ τυρί τριμμένο pasta & gratinar Arla
50 γρ. Lurpak soft
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε από το ψωμί του τοστ, τις κόρες περιμετρικά.
Έπειτα, βουτυρώνουμε τις 6 φέτες ψωμί και από τις δυο πλευρές και τις στρώνουμε για βάση σε ένα πυρέξ.

Αμέσως μετά, καλύπτουμε το ψωμί με 3 φέτες τυρί Havarti και από
πάνω απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μοτσαρέλα .
Στη συνέχεια, βουτυρώνουμε και από τις δυο πλευρές τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε πάνω από τα τυριά μας.
Αφού τοποθετήσουμε και την δεύτερη στρώση, απλώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φέτες τυρί Havarti και από πάνω το τυρί pasta & gratinar, καλύπτοντας καλά όλη την επιφάνεια.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα με τα αυγά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα, μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Αμέσως μετά, περιχύνουμε το μείγμα αυγών με το γάλα πάνω από το σουφλέ και το αφήνουμε περίπου μισή ώρα να νοτίσει το ψωμί.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 20 λεπτά.

Back to top button