COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το πιο νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και γέμιση με φράουλες έτοιμο στο πι και φι

Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας




Τι πιο νόστιμο και δροσερό από ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και γέμιση ολόκληρο φρούτο φράουλα; Ιδανικό για μετά το γεύμα. Σερβίρετε με παγωτό για έξτρα απόλαυση!

Δείτε πως θα φτιάξετε το γλυκό ψυγείου:

Χορηγούμενο

Υλικά

  • 250 γραμ (2 πλακες) κουβερτούρα για τα μπολάκια
  • 1 σακουλάκι σαντιγί έτοιμη
  • 200 ml γάλα (για την σαντιγί)
  • 10 μεγάλες φράουλες
  • 6-8 κυπελλάκια αλουμινένια για cupcakes μιας χρήσης

Για τη γκανάζ

  • 100 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 100 γραμ. Κουβερτούρα

Το πιο νόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και γέμιση με φράουλες έτοιμο στο πι και φι

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε λιώνοντας σε Μπεν Μαρί η στο μικροκυμάτων τα 250 γραμ. κουβερτούρα
  • Αλείφουμε με πινέλο τα κυπελλάκια ένα λεπτό στρώμα από την λιωμένη σοκολάτα και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει.
  • Επαναλαμβάνουμε το πρώτο στάδιο περνώντας τα μπολάκια μας άλλο ένα στρώμα σοκολάτας πιο παχύ και βάζουμε πάλι στο ψυγείο. Την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα την κρατάμε σκεπασμένη εκτός ψυγείου.
  • Κόβουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κοχλάζει, Όχι να βράσει. Έπειτα περιχύνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο κ περιμένουμε 3 λεπτά.
  • Με ένα σύρμα ομογενοποιούμε φτιάχνοντας την γκαναζ και την αφήνουμε λίγο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε ψυγείο.

Χορηγούμενο



Back to top button