Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεσμεύεται να κινητοποιήσει δημοσιονομικούς πόρους, ύψους 1% του ΑΕΠ της ευρωζώνης, για δημοσιονομικά μέτρα και 10% του ΑΕΠ για μέτρα ρευστότητας, ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, είπε ο Μάριο Σεντένο, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο επικεφαλής του Eurogroup έκανε ειδική μνεία στην Ελλάδα.

Χαιρετίζουμε την καλή πρόοδο της Ελλάδας, η Ελλάδα ξεπέρασε τους στόχους της για πέμπτη συνεχή χρονιά, και φυσικά θα αξιοποιήσουμε όλη την ευελιξία, προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση του κορωνοϊού, είπε ο Μάριο Σεντένο.

Ρέγκλινγκ: Εντυπωσιάστηκα από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις

Εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup.

Αναφερόμενος στην πέμπτη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας της Ελλάδας, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι υπήρχαν κάποιες αδυναμίες, αλλά συνολικά ήταν πολύ θετική.

Η Ελλάδα πλήττεται δυστυχώς από δύο κρίσεις, αυτή του κορονοϊού και αυτή που αφορά στο μεταναστευτικό, δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, ενώ τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα εντυπωσιάστηκε από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά της. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε ότι, υπό το φως των νέων αυτών προβλημάτων, η χώρα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

διαφήμιση

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα