Χωρίς κατηγορία

Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο για Μωραΐτη και Τόλκα – Τι αναμένεται να πει ο Τσίπρας

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συστήσει στο υπουργικό συμβούλιο τους δύο νέους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι προέρχονται από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ. Τον Θάνο Μωραΐτη και τον Άγγελο Τόλκα, εξαιτίας των οποίων δημιουργήθηκε μεγάλη αναστάτωση στην κυβέρνηση. Οπότε, είναι μία συνάντηση που όλοι περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα κάνοντας λόγο για το νέο προοδευτικό κοινωνικό μέτωπο απέναντι στον ακροδεξιό νεοφιλελευθερισμό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στις κινήσεις που γίνονται από στελέχη της κεντροαριστεράς προς την κατεύθυνση της δημιουργίας του προοδευτικού μετώπου.
Όλα δείχνουν ότι από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν θα λείψουν οι αναφορές στο θέμα Πολάκη καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη από την διάσταση που έδωσε στο θέμα ο Έλληνας Τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας. Ακόμα αναμένεται να αναφερθεί στην διαδρομή του «μαύρου χρήματος» έτσι όπως την περιέγραψε ο Θόδωρος Τσουκάτος επισημαίνοντας την αφωνία του ΚΙΝΑΛ αλλά και της ΝΔ για το θέμα αυτό.
Ο Πρόεδρος της κυβέρνησης αναμένεται να αναφερθεί στις κινήσεις που θα κάνει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα επισημαίνοντας ότι μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, καθώς και η αύξηση του κατώτατου μισθού, δίνοντας έμφαση στους ελέγχους στους οποίους θα προχωρήσει τα αρμόδιο υπουργείο για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα αναφερθεί στη νέα ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει τον νόμο Κατσέλη καθώς και στις 120 δόσεις που αφορά χιλιάδες οφειλέτες.
«Μπροστά μας έχουμε μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες, με πρώτη και κυριότερη την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία έχει ένα ιδιαίτερο μεταρρυθμιστικό βάρος» αναμένεται να πει ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα θα δούμε ακόμα σειρά πολιτικών ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους, στο ΕΣΥ, στο εκπαιδευτικό σύστημα, στη στήριξη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, στην προστασία της πρώτης κατοικίας. Όλα όσα θα ακολουθήσουν έχουν χαρακτηριστικά παρέμβασης για την επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, τη βελτίωση των κοινωνικών υπηρεσιών του κράτους και θα αφήσουν το στίγμα τους.

Back to top button