ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ‘τερμάτισε’ ο Ακάρ: Δημοσίευσε χάρτες με τα Ελληνικά νησιά, που αμφισβητεί την κυριαρχία τους και απαιτεί η Τουρκία να αποστρατιωτικοποιηθούν! (φώτο)

Η τουρκική ηγεσία επιδίδεται σε ύβρεις και προκλητικές δηλώσεις εναντίον της χώρα μας, ενώ παράλληλα κάνει πλέον καθημερινή αναφορά για αποστρατικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Σύμμαχος του τουρκικού καθεστώτος και τα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία ακολουθούν πιστά τις εντολές για ακραία προπαγάνδα κατά της Ελλάδας. Σήμερα, Κυριακή 09 Ιανουαρίου, η εφημερίδα Milliyet δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της χάρτες στους οποίους απεικονίζονται τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο που οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως πρέπει να αποστρατικοποιηθούν.

Πρόκειται για δύο χάρτες που παρουσιάζουν το σενάριο ανάλογα με την επέκταση των Ελληνικών χωρικών υδάτων στα 6 και τα 12 μίλια και προπαγανδίζουν τις τουρκικές αξιώσεις για αποστρατιωτικοποίηση αλλά ακόμα και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας ελληνικών νησιών. Μεταξύ των νησιών, οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι, δύο νησάκι που οι Τούρκοι πραγματοποιούν πολύ συχνά και υπερπτήσεις.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, σε δηλώσεις του το Σάββατο εξέφρασε την παράλογη δυσαρέσκειά του για τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων σε ελληνικά ακριτικά νησιά. Προφανώς ο κ. Ακάρ θα ήθελε να τον ρωτήσουμε κιόλας για να πάμε στα νησιά μας…

«Πραγματοποίησαν 90 επισκέψεις υψηλών αξιωματούχων. Μα υπάρχουν τόσα άλλα νησιά. Όχι! Πηγαίνουν σε νησιά που είναι σε απόσταση 3 με 5 χλμ και πραγματοποιούν επισκέψεις και κάνουν τελετές! Δηλαδή υπάρχει μια συνεχόμενη πρόκληση και προβοκάτσια», είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Επιπλέον για να στηρίξει την αγαπημένη του συνήθεια εσχάτως – να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια – ο Ακάρ παρουσιάζει διάφορους χάρτες, οι οποίοι φυσικά και γίνονται πρωτοσέλιδα στο τουρκικό Τύπο.

Back to top button