ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέχρι και τον πάπα Φραγκίσκο προσκάλεσε ο Ερντογάν, για την Μουσουλμανική προσευχή στην Αγια Σοφιά! Ρεσιτάλ θράσους!

Καθώς πλησιάζει η Παρασκευή για την πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε πολλούς ξένους ηγέτες να παρευρεθούν στα εγκαίνια στις 24 Ιουλίου.

Περίπου 1.000 έως 1.500 άτομα αναμένεται να παρευρεθούν στην Αγία Σοφία τη Παρασκευή, είπε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet), Αλί Έρμπας.

Για την ημέρα της προσευχής έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα  για την προστασία των παρευρισκομένων από τον κορωνοϊό, καθώς θα διανεμηθούν μάσκες προσώπου, απολυμαντικά χεριών και χαλιά προσευχής.

Εκτός από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναμένεται να παρευρεθούν την Παρασκευή, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων Ντέλετ Μπαχτσέλι, βουλευτές και μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης και Τούρκοι υπουργοί .

Πολλοί ηγέτες από πολλές χώρες έχουν επίσης προσκληθεί στην Αγία Σοφία. Οι πρόεδροι των χωρών από το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ αναμένεται να παρευρεθούν.

Υπευθυμίζουμε ότι ο Ερντογάν επισκέφθηκε την Αγία Σοφία στις 19 Ιουλίου και επιθεώρησε από κοντά τις εργασίες μετατροπής του ναού σε τζαμί.

Οι Τοιχογραφίες και τα μωσαϊκά της Αγίας Σοφίας θα καλύπτονται με κουρτίνες

Όλα τα μωσαϊκά και οι τοιχογραφίες στην Αγία Σοφία θα καλυφθούν με κουρτίνες κατά τη διάρκεια της προσευχής. Ο μηχανισμός της κουρτίνας που έχει τοποθετηθεί είναι παρόμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούνται στις βιομηχανίες ταινιών.

Τα ψηφιδωτά της Θεοτόκου και των αγίων, τα οποία φαίνονται από κάτω, θα ανοίγουν και θα κλείνουν με κουρτίνες ανά 1 λεπτό.

Η τεχνολογία λέιζερ που εξετάστηκε αρχικά, ακυρώθηκε.

Τέλος, το χαλί που τοποθετήθηκε σε όλο κατά μήκος του ψηφιδωτού πατώματος του ναού, θα φέρει στάμπες της οθωμανικής εποχής του 17ου αιώνα.

Back to top button