ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ‘τερμάτισε’ ο Τατάρ: «Η ειρήνη στην Κύπρο ήρθε το 1974!»

Σε ομιλία που πραγματοποίησε στο πολυτεχνείο OSTM της Άγκυρας, ο Τατάρ σημείωσε ότι μια πιθανή συμφωνία στην Κύπρο μπορεί να γίνει μόνο σε ένα ειρηνικό πλαίσιο που θα αντικατοπτρίζει το μέλλον και την ανεξαρτησία του ίδιου του τουρκοκυπριακού «λαού» και στη βάση της ισότητας.

Όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ στην ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», ο Τατάρ πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στην Κύπρο χωρίς την Τουρκία.

Ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές Κυβερνήσεις έχουν «πάντα απλώσει το χέρι τους στους Τουρκοκύπριους, και αυτές είναι οι εξελίξεις αποτελούν πηγή ζωής για αυτούς» πρόσθεσε ο Ερσίν Τατάρ.

Υποστηρίζοντας ότι ο τουρκικός λαός δεν θα παραμείνει ποτέ σιωπηλός στα δεινά των «συμπατριωτών» του στην Κύπρο, ο κ. Τατάρ είπε πως μια λύση στην Κύπρο χωρίς την εμπλοκή της Τουρκίας δεν θα ήταν δυνατή.

Στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα παρευρέθηκαν ο «πρέσβης» του ψευδοκράτους στην Άγκυρα Ισμέτ Κορούκογλου, ο πρύτανης του πολυτεχνείου OSTIM Μουράτ Γιουλέκ, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του OSTΙM Ορχάν Αϊντίν, μέλη ΔΕΠ, φοιτητές και προσκεκλημένοι.

Πρόκληση Τατάρ για τη δήθεν «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο

Στο πλαίσιο των επαφών του στην Άγκυρα, ο Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε και με τον «σύνδεσμο αγωνιστών Τουρκίας», όπου υποστήριξε πως με την «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο επιτεύχθηκε και η ανεξαρτησία τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη «μητέρα πατρίδα Τουρκία και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται πάντοτε δίπλα τους».

Εκφράζοντας τον ισχυρισμό ότι η «ειρήνη στο νησί ήλθε το 1974», υποστήριξε πως «οι πραγματικότητες στην Κύπρο είναι ξεκάθαρες».

Πρόσθεσε ότι το ψευδοκράτος είναι υψίστης σημασίας για την προστασία των δικαιωμάτων τους στη Γαλάζια Πατρίδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ο αγώνας που έδωσε η Τουρκική Δημοκρατία στο παρελθόν δεν μπορεί να ξεχαστεί. Ο τουρκοκυπριακός λαός συνεχίζει την αντίστασή του εμπνευσμένος από την Ανατολία.

Η υπόθεση της Κύπρου είναι εθνική υπόθεση» είπε.

«Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί»

Ο Τατάρ έστρεψε τα βέλη του απέναντι στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, προσάπτοντάς της ότι έχει στόχο να μετατρέψει την Κύπρο σε «Ελληνικό νησί».

Ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων επανέλαβε πως δεν πρόκειται να το επιτρέψουν αυτό και είπε ότι «στην Κύπρο υπάρχουν δύο ξεχωριστοί λαοί».

«Εάν θα υπάρξει μια συμφωνία στην Κύπρο, τότε θα πρέπει να είναι στη βάση της συνεργασίας των δύο ίσων κυρίαρχων κρατών που να μπορούν να ζουν πλάι-πλάι. Η Τουρκική Δημοκρατία πάντοτε υπερασπιζόταν την υπόθεση της Κύπρου. Δεν θα οπισθοχωρήσουμε στο θέμα της εθνικής μας υπόθεσης» συνέχισε.

Back to top button